Ispanak, vücudu güçlendiren vitamin ve minerallerle bilinir, ancak yanlış tüketim sağlık sorunlarına yol açabilir.
Çiğ ıspanak, yüksek oksalat içeriği nedeniyle böbrek taşı riskini artırabilir.
Bu nedenle dikkatli tüketilmeli, aşırı miktarda ıspanak suyu içmekten kaçınılmalıdır.
OKSALAT BİLEŞİĞİNE DİKKAT
Sağlık açısından çok yararlı olan ıspanak çiğ tüketilince adeta zehir saçıyor.
Bir bardak taze ıspanak suyu, vücudunuzun kaldırabileceği oksalat bileşiğinin 8-10 katına kadar çıkabiliyor.
İnsan vücudundaki kalsiyuma bağlanarak böbrek taşlarında ve safra kesesindeki taşlarda kireçlenmeye neden olabiliyor. Oksalik asidin böbrekte taş oluşumuna neden olduğu biliniyor.