Kavurmaların yumuşacık olmasının en önemli lezzet sırrı ilk önce etleri kendi yağında mühürleyip lezzetini içinde bırakmak, tuzunu ve baharatlarını en son ilave etmekten geçmektedir.
İçerisine mutlaka iç yağı ve kuyruk yağı ilave etmekte etin lezzetini artırmaktadır. Bu yüzden et pişirirken mutlaka tencerenin içerisine biraz kuyruk yağı eklemelisiniz.
*Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemeniz gerekmektedir.
*Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Kuzu etiyle yapılan kavurma çok daha lezzetli olmaktadır.
* Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirmelisiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz önerilir.
* Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için olmazsa olmazdır.
ETE ÇOKÇA YAKIŞAN BAHARATLAR
* Kekik
* Kimyon
* Biberiye
* Fesleğen
* Karabiber
ET PİŞİRİRİRKEN BİLMENİZ GEREKEN BAZI SIRLAR;
Eti Sakın Dondurmayın
Marine ettiğiniz eti derin dondurucuda saklayıp daha sonra pişirmek iyi bir fikir değildir. Dondurup tekrar çözülmeye bıraktığınız et sulanır ve kıvamı bozulur. Bu yüzden et pişirirken her zaman taze et kullanın.
Eklediğiniz Suya Dikkat Edin
Et pişirirken eğer su ekleyecekseniz sakın çeşme suyu kullanmayın. Çeşme suyu etinizin lezzetini kaçırır. Bu yüzden mümkünse içme suyu kullanın.