Patates kızartmasını sevmeyen sanırız yoktur. Patates kızartması yemenin bir saati yoktur. Sabah kahvaltısında da tüketilebilir, akşam yemeğinde de!
Patates kızartması en sevilen yiyecekler arasında ilk sırada yer alır.
Fast food restoranlarında sunulan patates kızartmaları ise gerçekten çok lezzetli ve çıtır çıtır oluyor.
Evde peki o kadar lezzetli patates kızartması kızartmak mümkün mü? Elbette mümkün!
Değerli Halk TV okurları şimdi sizlerle çıtır çıtır patates kızartması yapmanızı sağlayacak bir yöntemi paylaşacağız. Bu yöntem sayesinde evde sizlerde çıtır çıtır patates kızartması yapabileceksiniz.
İşin sadece bazı püf noktasını bilmeniz gerekiyor.
*Patatesleriniz iyi durumda olsun.
*Kullandığınız yağ kaliteli olsun.
Bunlar ilk iki kural; Peki tarifimiz nasıl? Sözü fazla uzatmayalım! İşte tarifimiz
ÇITIR PATATES TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 orta boy patates
2.5 su bardağı ayçiçek yağı
ÇITIR PATATES NASIL YAPILIR?
Patatesleri soyup birbirine yakın kalınlıklarda dilimleyin.
Bir kâsede nişasta, un, tuz ve karbonatı güzelce karıştırın.
Patatesleri havlu peçete yardımıyla kurulayın ve nişastalı karışımı üzerine ekleyip iyice harmanlayın.
Harmanlarken elek kullanın ki fazla olan un dökülsün.
Tencereyi ocağa alın ve 2.5 su bardağı Ayçiçek yağı ekleyin.
Yağımız iyice ısındığında patatesleri atalım ve 10-12 dakika kızartalım.
Bir tabağın içerisine havlu peçete serin ve kızaran patatesleri havlunun üzerine alın.. Böylelikle fazla yağını peçeteye çektirip patatesleri servis edebiliriz. Çıtır çıtır ve yağ çekmeyen patates kızartmasının tarifi bu şekildedir.