Kabarmayan kek kalmasın... Kekleri daha lezzetli hale getiren tüyo

Puf puf kabaran kekler nasıl yapılır? Kek yaparken bilmeniz gereken tüyolar.. Artık yapacağınız her kek puf puf kabaracak ve çok daha lezzetli olacak

Kek yaparken işinize yarayacak harika bazı bilgiler paylaşacağız. Paylaşacağımız bu bilgiler sayesinde pişireceğiniz kekler çok daha lezzetli olacak. İşte kek pişirirken bilmeniz gereken her şey!

"Kek nasıl kabarır" diye soranlara: Kuru malzemeleri eleyerek kullanmak şart. Un, kakao, karbonat, kabartma tozu... Bütün bu malzemeleri eleyerek kullanmak hem malzemelerin havalanıp kabarmasını sağlar hem de arada oluşan topaklar çözülür.

Kabartma tozu eklediğinizde daha aktif hale gelmesi için birkaç damla limon sıkın, soda kullanın. Bu şekilde daha güzel kabaracaktır. Çok kabarsın diye içine birkaç paket kabartma tozu atmaya kesinlikle kalkışmayın. Fırına verdikten sonra 20-25 dakika hiç açmayın.

Kekin kuru kalmasında en önemli nedenlerin başında malzemelerin oranı gelir. Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir. Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.

ISI AYARINI İYİ AYARLAYIN

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir.

MADEN SUYU KULLANABİLİRSİNİZ

Mynet.com'da yer alan habere göre; Yumurtadan sonra keki en güzel şekilde kabartan yöntemlerden biri ise soda yani maden suyu kullanmak. Harca girdiği an aniden köpürdüğünü göreceksiniz zaten. Bu etkisini sodalar fırında da gösteriyor. Kekinizin sünger gibi yumuşacık ve kocaman bir şekilde kabarmasını sağlayacaktır. Soda kullanılan keklerin nasıl nefis bir şekilde kabardığını gözlemleyince artık tüm tariflerinizde kullanmak isteyeceğinizden eminiz.

İlgili Haberler

Limonla gelen mucize.. Cildi pırıl pırıl yapan ve siyah noktaları yok eden teknik
Bir tutamı bile iyi geliyor. Ayaktaki nasırı kökünden kurutup temizliyor
Pişirdiğiniz yaprak sarma bu teknikle dağılmayacak.. Ayrıca İçi de o kadar iyi pişiyor ki..

Yaşam Haberleri