Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık tüketmek gerekiyor. Balık fiyatları Türkiye'de cep yakıyor. Deniz ürünlerinin oldukça fazla olduğu ülkemizde balık fiyatları tırmanışa geçmiş durumda.
En ucuz balıklardan hamsi özellikle kış aylarında çokça tüketiliyor.
Uzmanlara göre hamsinin en sağlıklı hali; Fırında yapılan hali..
Peki fırında hamsi nasıl yapılır? İşte bilmeniz gerekenler
Hamsiyi fırınlamak tüm lezzetini ve aromasını öne çıkarır, hele ki çeşitli baharatlarla çeşnilendirildiği zaman... İşte fırında pişmiş hamsiye getirebileceğiniz farklı bir yorum, Hardal Otu ile Fırınlanmış Hamsi tarifi...
Malzemeler:
30 adet kılçığı ayıklanmış hamsi filetosu
300 gr. ayıklanmış hardal otu
Sarımsak
Kurutulmuş arnavutbiberi
1 çorba kaşığı mercanköşk
Ufalanmış ekmek içi
1 adet rendelenmiş limon
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hardal otunu yıkayın. Derin bir tencereye tuz serpip suyu kaynatın. Suya 1 çorba kaşığı zeytinyağı döktükten sonra yıkadığınız hardal otunu haşlayıp ayrı bir kaba alın. Hardal otunu süzdükten sonra tavada zeytinyağı, sarımsak ve doğranmış 1 çay kaşığı arnavutbiberi ile soteleyip soğumaya bırakın. 21 cm. çapındaki fırın kabına zeytinyağı sürüp hamsi filetosunu, derisi üste bakacak şekilde bir sıra halinde dizin. Hardal otlarının birazını ayırın.
Hamsi filetosunun üzerine soğumuş olan hardal otlarını yayın. Ufalanmış ekmek içlerinin birazını ayırdıktan sonra kalan ekmek içlerini bir tutam tuz, karabiber ve doğranmış mercanköşk ile karıştırın. Ekmek karışımını hardal otlarının üzerine yerleştirip üzerini hamsi filetoları (balığın derisi dışa bakacak şekilde) ile kaplayın. Kenar kısımlarını kıvırıp üzerini ayırdığınız ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş limon kabuğu ve haşlanmış hardal otları ile tatlandırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk. pişirin. Hardal otu ile fırınlanmış hamsiyi fırından çıkarttıktan sonra hemen servis yapın.
Kaynak: Halktv.com.tr - Habertürk