Kaşarlı Kırmızı Biber
Malzemeler
- 6-7 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kaşar peyniri
- Tuz
Yapımı
- Biberleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.
- Tavaya yağı koyup biberleri doğrayın ve soteleyin.
- Tuzunu da ekletelim.
- Biberler kavrulunca üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim ve karıştırmayalım.
- Kaşar üzerinde erisin. Sıcak sıcak servis edin.
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Yapımı
- Üç su bardağı unu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Kıvamını ayarlamak için 1-2 yemek kaşığı kadar daha un koyabilirsiniz. Bu kısım unun markasına göre değişebiliyor.
- Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru 3-4 bezeye ayıralım.
- Her bezeyi un kullanarak çok ince olmayacak şekilde yarım cm kalınlığında merdane ile açalım.
- Yuvarlak kesme aparatıyla ya da bardak ağzıyla yuvarlaklar keselim.
- Kestiğimiz yuvarlak parçaların ortalarını da krema ucu aparatıyla veya şişe kapağıyla kesip delik oluşturalım.
- Simit şekli verdiğimiz hamurlarımızı bol kızgın yağda arkalı önlü çevire çevire kızartalım.
- Kalan parçaları toparlayıp tekrar şekil verelim.
Sahine
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
- Kavrulmuş susam
- Ceviz parçaları
Yapımı
- Geniş bir tabakta orda sıcaklığına getirdiğimiz tereyağı bal ve tahinle iyice karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Servis tabağımıza alıp, üzerini kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz parçacıkları ile süsleyin.
Tuzlu muffin
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4 dal taze soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 adet büyük boy patates
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
Yapımı
- Yumurtaları ve tuzu köpük olana kadar çırpalım.
- İçerisine sıvı yağ, süt, yoğurt ekleyip tekrar çırpalım.
- Unu ilave edelim, kıvamını ayarladıktan sonra kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.
- Şimdi mikseri bırakalım, spatulaya geçelim.
- İnce doğranmış malzemeleri, ufalanmış peyniri ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım.
- Yaklaşık 12 muffin çıkıyor, eşit bir şekilde pay edelim.
- Üzerine susam ve çörek otu serpelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yumurta Kapama
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
Yapımı
- Yumurtaları haşladım sonra ortadan ikiye kesin.
- Sonra bir tavada tereyağını eritip; pul biber, nane, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ekleyin.
- Ortadan ikiye ayırdım yumurtaları ters şekilde tavaya koydum ve bir kaşık yardımı ile tavadaki sostan yumurtaların üzerine gezdirin.
- Sıcak sıcak servis edin.