×
  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
☰
  • Anasayfa
  • Yaşam

Gaziantepli üretiyor güneş pişiriyor! Dünyanın da dört bir yanına gidiyor

Gaziantep’te kurutmalık sebzelerin sezonu başladı. 40 derece sıcaklıkta hazırlanan sebzeler, Türkiye ve yurt dışına ihraç ediliyor.

12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:36
110

Gaziantep'te, kış yemeklerinin vazgeçilmezi olan kurutmalık sebzelerin hazırlığı başladı.

210

Türkiye ve yurt dışına satılan bu ürünler, 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda kurutuluyor.

310


Sezonun açılmasıyla birlikte kentin yüksek kesimleri kurutmalıklarla renklendi.

410


Hasat edilen sebzeler, içleri çıkarıldıktan sonra iplere dizilerek güneşli yüksek tepelere asılıyor.

510

10-15 gün süren kurutma işleminin ardından sebzeler, paketlenerek satışa hazır hale getiriliyor ve Türkiye'nin yanı sıra yurtdışına ihraç ediliyor.

610

Gaziantep Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, kurutmalıklara olan ilginin arttığını, bu nedenle sebze ekim alanlarının genişlediğini belirtti.

710

Karayılan, "Kurutmalıklarımız, Gaziantep'ten dünyanın her yerine gidiyor. İhracat rakamlarımız da her geçen gün artıyor" dedi.

810


Ayrıca, patlıcan ve biber üretiminde rekoltenin geçen yıllara göre ciddi oranda arttığını da ifade etti.

910

Sebzeleri kurutma işlemi genellikle kadın üreticiler tarafından yapılıyor.

1010

Üreticiler, sabah erken saatlerde çalışmaya başlıyor ve sıcaklığın arttığı vakitlerde kurutmalıkların üzerini örtüyor.

Yaşam Haberleri

© 2005

Halk TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim