Kısa sürede bayatlayan ve kuruyan poğaçalardan bıktınız mı? O zaman bu tarifi denemenizin zamanı geldi! Hem kahvaltıda hem de beş çayında afiyetle yiyebileceğiniz, yumuşacık ve lezzetli bir poğaça tarifi sizleri bekliyor.
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (sarısının biri üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 tutam susam
- 1 küçük kase lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
Püf Noktaları:
- Hamuru 5-6 dakika boyunca iyice yoğurmak önemlidir.
- Mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
- 1 tatlı kaşığı sirke eklemek hamurun kıvamını hızlandıracak ve poğaçanızın bayatlamasını önleyecektir.
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır:
- Yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve 1 yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
- Hamurdan eşit parçalar kopararak poğaçalarınıza şekil verin.
- İçlerine lor peyniri koyarak kapatın.
- Ayırdığınız yumurta sarısı ve susamı üzerlerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Ilık hale geldikten sonra sevdiklerinize servis edin.
Ekstra Püf Noktası:
Poğaçalarınızın tazeliğini korumak için hava almayan bir kapta muhafaza edin. Bu sayede poğaçalarınız gevrekliğini, yumuşaklığını ve tazeliğini daha uzun süre koruyacaktır.
Afiyet olsun!