Türk mutfağının çok sevilen lezzetlerindendir köfte. Ancak son dönemde kırmızı et fiyatları tırmanışa geçtiği için vatandaş köfte yapmakta güçlük çekiyor.
Popüler tarifler arasında ise mücver tarifleri ilk sırada yer alıyor. Özellikle patlıcan mücveri görenlerin kıymayla yapılmış köfte sanmasına yol açıyor.
Peki patlıcan mücveri nasıl yapılır? İşte işinize yarayacak tarif
Püf noktasını atlamayın
Patlıcanların haşladıktan suyunu iyice sıkmanız gerekmektedir. Eğer iyi sıkılmazsa mücveriniz cıvık bir kıvamda olur ve içleri de iyi pişmeyebilir.
Gerekli malzemeler
- patlıcan - 4 adet
- beyaz peynir -100 gram
- yumurta- 2 adet
- un- 4 yemek kaşığı
- dereotu- 1/2 demet
- tuz 1 -çay kaşığı
- pul biber -1 çay kaşığı
1. Aşama
İlk olarak patlıcanları ufak küpler halinde doğrayıp 15 dakika kadar haşlayın ve sonrasında süzün.
2. Aşama
Ardından bir karıştırma kabının içerisinde beyaz peyniri, çatal yardımı ile güzelce ezin.
3. Aşama
Çırpılmış yumurta, baharatlar ve dereotunu da ilave ettikten sonra patlıcanı ekleyin ve iyice malzemeleri harmanlayın.
4. Aşama
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine birer kaşık hazırladığınız harçtan alıp hafif yayarak tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar patlıcanları pişirin.
5. Aşama
İsterseniz bu harcı sıvı yağ ile tavada da pişirebilirsiniz. Bu şekilde de güzel olmaktadır.