Hamurun lezzetiyle içinin dolgusu bir araya geldiğinde ortaya çıkan mantı, tüm dünyada farklı yorumlarla karşımıza çıkan bir lezzet şöleni. Her ülke, mantıyı kendi mutfak kültürüne uyarlamış ve ortaya birbirinden lezzetli ve özgün çeşitler çıkarmış.
Dünyanın En Lezzetli Mantıları Sıralandı: Bakın Türkiye Kaçıncı Sırada!
Dünyanın dört bir yanındaki geleneksel yemekleri oylayan ve tanıtan Taste Atlas, dünyanın en iyi mantılarını açıkladı. Peki Türkiye'de vazgeçilmez olan mantı listede var mı?
Mantı çeşitleri, içlerinde barındırdıkları lezzetler bakımından da büyük çeşitlilik gösteriyor. Et, kıyma, peynir, patates, ıspanak, mantar ve deniz ürünleri gibi pek çok malzeme mantı dolgusu olarak kullanılabiliyor. Bazı ülkelerde ise mantıların içine meyve ve sebzeler de eklenerek tatlı bir lezzet deneyimi sunuluyor.
Taste Atlas, bu kez dünyanın en iyi mantılarını (dumpling) açıkladı. En iyi 100 mantı listesinde ilk sırada Endonezya yer alırken en çok mantıyla Çin zaferi elde bulunduruyor. Peki Türkiye'de en sevilen yemekler listesinde başı çeken mantı listede yer aldı mı?
Dünyanın en lezzetli mantı listesinde Türkiye kendisine 12. sırada yer buldu.İşte dünyanın en lezzetli mantıları...
1. sırada Endonezya'dan Siomay yer aldı.
2. Guotie / Çin
3. Soup buns (Tangbao) / Çin
4. Hamamatsu gyoza / Japonya
5. Jiaozi / Çin
6. Pierogi / Polonya
7. Shuǐjiǎo / Japonya
8. Xiaolongbao / Çin
9. Pan-fried pork buns (Shengjian mantou) / Çin
10. Gyoza / Japonya
11 Baozi / Çin
12 . Mantı / Türkiye