Ekmek, en temel besin kaynağı olarak bilinir.
Su ile birlikte hayatımızın en önemli tüketim nesnesini oluşturan ekmek, modern zamanlarda ise obezitenin en büyük sebebi durumunda. Diyetisyenler, sağlıklı bir yaşam ve hızlı kilo vermek için ekmek tüketiminin bırakılması, yalnızca çavdar ve tam buğday ekmeklerinin tüketilmesini tavsiye ediyor.
Ortalama bir fırın ya da markette ulaşabileceğimiz çok sayıda ekmek türü bulunuyor olsa da, insanların büyük bölümü beyaz ekmek tüketmeye devam ediyor.
Birinci sınıf undan yapılan bu ekmek çeşidi, araştırmalara göre dünyanın en zararlı ekmek türü seçildi. Beyaz ekmekler tahıl kabuğu ve diyet lifi içermemesi nedeniyle alınması gereken birçok besin değerinden mahrum kalınmasına neden oluyor.
BU KİŞİLER ÇAVDAR EKMEĞİ TÜKETMEMELİ
Ancak çavdar ekmeği de bazı insanlar için oldukça zararlı olabilir. İncelemelere göre gastrit, peptik ülser ve kısmen pankreatopati hastası olan kişilere çavdar unundan yapılan ekmekler tavsiye edilmemekte.
Süpermarketlerde bile ekmek poşetlerinin üzerinde ekmeğin bileşenleri çoğu zaman eksiksiz şekilde yer almamakta. Bu nedenle herhangi bir alerjik reaksiyonu olan ya da yoğun bir diyet programı yürüten kişilerin satın aldıkları ekmekten emin olmaları gerekiyor.