Biber pişirirken veya kızartırken dikkat! En değerli yerini çöpe atıyormuşuz- Sakın atmayın

Biber tohumları yenilir mi çok merak ediliyordu. Meğer yenilirmiş. İşte biber kızartması yaparken veya biberle yemek yaparken bilmeniz gerekenler.

Biber tohumlarıyla ilgili bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. Şimdiye dek çöpe attığımız biberlerin tohum kısmı meğer çok değerliymiş.

DHA'nın geçtiği bir habere göre; Günlük 2 adet kırmızı biberin vücudun kalsiyum, potasyum, mineral ve tuz ihtiyacını karşıladığını belirten Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Toz biber kullanacaksanız yemek kaşığının yarısı kadar kullanabilirsiniz. Ben genelde kurutulmuş kırmızı biberi ufalayarak yemeklerde kullanıyorum. Kırmızı biberin tohumlarını mutlaka korumalıyız. Çünkü antioksidan ve C vitamini tohumdadır. Taze olmayan besinlerde C vitaminin kaçtığını söylüyorlar ama onun ayağı yok nereye gidecek, besinde durur. Kırmızı biberi tohumuyla beraber tüketmeliyiz” ifadelerini kullandı.

YEŞİL BİBERİN TOHUMLARINI ATMAYIN

Öte yandan yeşil biberinde tohumlarını atmamak gerekiyor. Biberin baş kısmını atmayın ve biberi bütün olarak kızartın. Yeşil biberinde tohumları çok faydalıdır.

Yeşil biberde en az kırmızı biber kadar faydalıdır.

Sabah'da yer alan bir haberde; Yeşil biberin faydaları paylaşıldı. Yeşil biberin başlıca faydaları şu şekildedir..

Güçlü bir antioksidandır

Antioksidan özelliklerinden sorumlu olan A, B, B6, B9 ve C vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücutta önemli roller oynayan bir grup vitamindir. Vücuda tehdit eden serbest radikallerle mücadelede yardımcı olurlar ve böylece genel sağlığı korurlar.

Kolon kanseri ile savaşır

Biberler, kalın bağırsaklarda anormal hücre büyümesini engelleyen A, C ve B9 vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücuttaki kanserojenlerle savaşır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Bahsedilen yeşil biber, bağışıklık sistemimizi artıran çok sayıda vitamin ile donatılmıştır. Patojenlerin vücuda girmesine karşı savaşan ve önleyen beyaz kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.

Kemiği güçlendirir

Güçlü ve kemiklerin kırılmasını önleyen kalsiyum mineralleri ile zenginleştirilmiştir.

Yaşlanmayı geciktirir

Yaşlanma karşıtı gıdalar arasındadır. Cildi pürüzsüz tutarlar ve ciltteki kırışıklıkları azaltırlar, böylece yaşlanmayı caydırırlar.

Diğer sağlık yararları arasında vücudumuzdaki ve diğerleri arasında homosistein seviyesinin düşürülmesi yer alır.

Kilo Vermenize Nasıl Yardımcı Olurlar

Bir fincan porsiyon başına sadece 28 kalori içerdiğinden ve bu kalorilerin birçoğu vücuda tam olarak emilmeyen diyet lifinden gelir, bu da endişelenmeden bu sebzeyi yiyebileceğiniz anlamına gelir. Öğünler arasında atıştırmak, kalori hedefinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olurken, nibble için bir şeyler sağlar.

İlgili Haberler

Ayak numaranız kişiliğinizi ortaya çıkarıyor! Teste hemen başla kişiliğini öğren
Bu yiyecekleri yıkamamak gerekiyor - Yiyecekleri zehre dönüştürüyorsunuz
Almanya işçi alımı yapacak! Binlerce işçi alımı için başvurular başlıyor! Tarih duyuruldu

Yaşam Haberleri