Baklava en çok sevilen tatlılar arasında yer alır. Baklava Türk, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında yer etmiş önemli bir hamur tatlısı olarak bilinir. İnce yufkaların arasına yöreye göre ceviz, Antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılmaktadır. Genel olarak şeker şerbeti ile tatlandırılmaktadır. Baklava yapımında bal şerbeti de kullanılabilir.
BAKLAVA YERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKİYOR!
Mynet.com'da yayınlanan bir haberde; Baklava yedikten sonra yapılması gereken şey paylaşıldı.
Bir yetişkin için ortalama su içme hesabı genelde yaklaşık 2 litredir. Bu hesaba göre eğer günde;2 dilim baklava yersek en az yarım litre su içmek gerekiyor. 2 dilim baklavanın kalorisi 500 kcal. Gün içerisinde fazla kalori alımı önerilmiyor. Özellikle midesinde rahatsızlığı olanların mutlaka baklava yedikten sonra yarım litre su tüketmesi gerekiyor.
ÇAY İÇERKENDE DİKKAT!
Beslenme uzmanlarının bir uyarısı daha var. Baklava yedikten sonra çay içerken de dikkat etmek gerekiyor. İçtiğiniz çay mutlaka şekersiz olmalı. Baklavada yeteri kadar zaten şeker bulunduğu için çayı şekerli içmek sağlıklı bir seçim değil.
Kahve yanında baklava tüketirken de kahvenin şekersiz veya en azından orta şekerli olması tavsiye ediliyor.