Nedim Şener: Teğmenlerin bölük komutanı istifa etti

Hürriyet yazarı Nedim Şener, hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanın istifa ettiğini yazdı.

Kara Harp Okulu mezuniyeti töreninde teğmenler, kılıçlarını çatıp laik ve bağımsız Türkiye için yemin etti. 1990'dan beri yapılan geleneksel yemin nedeniyle teğmenler hedef gösterildi. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyen teğmenlere FETÖ'cü ve darbeci imaları yapıldı.

"BU KILIÇARI KİME ÇEKİYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz" açıklaması yaptı.

Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki köşesinde teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiği yazdı. Şener şunları dile getirdi:

"Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. İstifasını çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi."

Öte yandan komuntanın istifası CHP Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu'na ANKA tarafından soruldu. Bağcıoğlu, herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.

Siyaset Haberleri