Suriye'de Beşar Esad yönetiminin devrilmesinin ardından yönetimi Türkiye'nin de terör örgütü listesinde olan HTŞ ile diğer muhalif gruplar devraldı.
Suriye'de iç savaş bitti. Suriyelilerin Türkiye'den ne zaman geri döneceği beklenirken ülkede kalkınmaya çalışıyor. Suriye'nin ekonomisinin ve altyapısının toparlanması için de en önemli ortaklarından birinin Türkiye olması bekleniyor.
Esad'ın kaçmasının ardından da Suriye ilk resmi temaslarını Türkiye ile yapmıştı. MİT Başkanı İbrahim Kalın, sembolik önemi ile bilinen Emevi Camii'nde namaz kılmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yıllar önce Emevi Camii'nde namaz kılma sözü nedeniyle Suriye'ye ne zaman gideceği merakla bekleniyordu.
Now TV'de Gazeteci Doğan Şentürk, AKP'nin önemli bir isminden kulis bilgisi aldığını söyledi.
Şentürk, "Ramazan'ın ilk iftarını Cumhurbaşkanı Erdoğan Şam'da yapacakmış. İlk teravih namazını da Emevi Camii'nde kılacakmış." dedi.
Şentürk ayrıca; DEM Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin AKP Kongresi'ne davet edilmediğini hatta AKP'nin bu partilerle bayramlaşmayacağını da bildirdi.