Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında, Cemevi gündemi üzerinden başlayan tartışma, AKP’li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün kullandığı ifadelerle büyüyerek fiziki arbedeye kadar vardı.
Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Ankara’da olması nedeniyle Büyükgöz başkanlık etti. İki oturum halinde gerçekleşen ve 162 gündem maddesinin ele alındığı toplantının sonunda, CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Kadı, Gebze’deki Cemevi’nin açılış tarihini sordu.
Buna yanıt veren AKP’li Meclis Üyesi Hasan Soba, “Derince’de Cemevi’ni yeni açtık, sanki Cemevi’ne karşıymışız gibi bir izlenim veriyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. CHP’li Erkan Uygun’un itiraz etmesiyle Meclis'te tansiyon yükseldi.
‘ADAM YERİNE KOYMAYIN ONU’ TARTIŞMASI MECLİS’İ KARIŞTI
Oturumu yöneten Büyükgöz, Uygun’a “Adam yerine koymayın onu” diyerek sert bir çıkış yaptı. Sözcü'nün haberine göre bu sözler, muhalefetin tepkisini artırdı ve Uygun’un “Sen terbiyesizsin” şeklinde karşılık vermesiyle ortam iyice gerildi. Tartışma büyüyerek kontrol dışına çıktı; CHP’li üyeler salonu terk ederken, AKP’lilerle birlikte Meclis koridorunda fiziki arbedeye dönüşen bir kavga yaşandığı ifade edildi.