"Başörtüsüyle beceriksizliklerini kapatmaya çalışıyorlar"

CHP'li Veli Ağbaba, çifçtiler isyan ederken Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'ını çıkıp, "Eski Türkiye'de çocuğunun okuduğu okulun bahçesine başörtülü anneler giremiyordu" demesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanında çiftçiler eyleme geçti. Tarım emekçileri, yüksek enflasyona karşın ürünlerinin aynı fiyattan alındığını söyleyip tepki gösteriyor. Birçok çiftçi yurt genelinde traktörleriyle eylem yapıyor.

CHP Malatya Vekili Veli Ağbaba, çiftçilerin isyanı dalga dalga yayılırken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın "Eski Türkiye'de çocuğunun okuduğu okulun bahçesine başörtülü anneler giremiyordu" demesine tepki gösterdi.

Ağbaba, Bakan Yumaklı'nın tarımdaki sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanı'nın konuşması gereken mesele; kayısı, buğday, sulama suyu, gübre değil mi? Maalesef Malatya'da kayısı ölmüş, neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Mazot, gübre iki katına çıkmış. İşçilik geçen sene 450-500 lirayken bugün bin- bin 500 lira. Ama Tarım ve Orman Bakanı ne konuşuyor? Başörtüsünü konuşuyor. Maalesef bunların dinle minle derdi yok. Bunlar başörtüsüyle, kutsal değerlerle kendi eksiklerinin, kendi beceriksizlerinin üzerini kapatmaya çalışıyor.

"Çiftçi ölmüş, bitmiş, kan ağlıyor, senin konuştuğun mesele başörtüsü. 20 yıldır bu konuyu istismar ettiler ama bıkmadılar"

"BAKAN BAŞÖRTÜSÜ KONUŞUYOR"

"Tarım ve Orman Bakanı; başörtüsü senin kendi beceriksizliklerinin üzerini kapatma aletin değildir. Memleketin her tarafından ateş yanıyor ocaklarda. Domatescisi ayrı, kayısıcısı ayrı... Geçen sene buğday 9 liraydı, bu yıl 9,25 lira; şimdi çiftçi buğdayı 6,50 liraya satıyor. Yani Toprak Mahsulleri Ofisi'nin aldığı fiyattan daha düşük fiyata satıyor. Çiftçi ölmüş, bitmiş, kan ağlıyor, senin konuştuğun mesele başörtüsü. 20 yıldır bu konuyu istismar ettiler ama bıkmadılar. Kendi pisliklerini, kendi beceriksizliklerini, kendi işgüzarlıklarını başörtüsüyle kapatmaya çalışıyorlar. Tarım ve Orman Bakanı'na Allah akıl versin, Allah başımıza bir daha böyle Bakanları getirmesin."

Siyaset Haberleri