Adalet Bakanlığı görevine gelir gelmez, bakan yardımcılarının görevlerini değiştirdi. Gürlek, özellikle cezaevinde tutukluların yakınları ile görüşmelerinde ılımlı bir tavra sahip olan Ramazan Can’ın görevlerinde dikkat çeken bir değişikliğe gitti.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, ceza infaz kurumları ile tutukevleri iş yurtları ve bakanlık içerisinde önemli bir görev alanı olan Personel Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu Can’dan alındı.
Gürlek, Can’a eğitim, adli destek ve adli tıp kurumlarının görevlerini devretti.
GÖREVLER GİDİNCE MANİDAR PAYLAŞIMLAR GELDİ
Can’a yönelik bu hamle de “yetkileri tırpalandı” yorumlarına yol açtı.
Can’dan da manidar paylaşımlar ve hiç gelmeyen “paylaşım” dikkat çekti.
Can, yalnızca Yılmaz Tunç’un görev değişimi ile ilgili bir paylaşım yaptı. Gürlek’in göreve gelmesi hakkında bir açıklama, bir paylaşım veya bir tebrikte bulunmadı.
Can ayrıca dikkat çeken iki paylaşım yaptı. Beş dönem AKP’de vekillik yapan Can, Erdoğan’ın AKP’yi kurduğu döneme ait fotoğrafını paylaşıp, “Kader gayrete aşıktır. Aşk ile koşan yorulmaz” sözlerini yazdı. Can, Erdoğan’ı da etiketledi.
Can ayrıca Erdoğan ile özdeşleşen ceketi de giydiği ve Meclis’te bulunduğu bir anı paylaşıp, “Her daim yanında...” diyerek paylaşım yaptı. Can bu paylaşımda da Erdoğan’ı etiketledi.