Sofrada vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alan makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Amerikan Kimya Derneği tarafından yapılan araştırmalar kapsamında makarna pişirirken yapılan hataların büyük sorunlara neden olduğu tespit edildi. İşte makarna pişirmenin püf noktaları…
MAKARNA YANLIŞ PİŞİRİLDİĞİNDE BU RİSKE DİKKAT!
Dünyada en çok tüketilen besinler arasında yer alan makarna yanlış pişirildiğinde kansere neden olabiliyor. Makarnayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar var. Amerikan Kimya Derneği tarafından yapılan açıklama kapsamında, yanlış pişirilen makarnaların kanser yapabildiği belirtildi.
TUZU NE ZAMAN ATMALI?
Makarnayı pişirirken yanlış zamanda atılan tuz ciddi bir sağlık sorunu olarak görülüyor. Bunun esas nedeni ise musluk suyu içerisinde bulunan bazı kimyasalların tuzla bir araya geldiğinde kansere ve karaciğer hasarına yol açması...
Columbia'daki Güney Karolina Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmalar ile makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar da tek tek açıklandı. Makarnanın haşlanma aşamasında musluk suyundaki kimyasallar üzerinde çalışmalar yapan ekipler makarna pişirirken en sağlıklı yöntemin ne olduğunu paylaştı.
MAKARNA PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Yapılan araştırmalar ile birlikte ilk olarak makarna suyunun kapağı kapatılmadan kaynatılması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra makarnanın kaynatılan suyunun da dökülmesi gerektiği açıklandı.
En önemli aşamalardan biri tuz olarak görülürken makarna piştikten sonra tuz atma işlemi yapılmalı. Makarnayı tuzlu suda haşlamak isteyenlerin ise koşer tuzu ya da himalaya tuzunu kullanması gerekiyor. İyotlu tuzlardan uzak durun!
Makarna pişirirken bu püf noktalarına dikkat ederek hem kanser riskini azaltabilir hem de karaciğerde oluşabilecek tahribatların önüne geçebilirsiniz.