Hukuk devletini emcüklediler

.

Erdoğan, geçen gün HAMAS’ın lideri İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesine karşı çıkanlara “Cibiliyeti bozuk” dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi, hakaretten, halkı kin ve düşmanlığa tahrikten şikayetçi oldu.

Ne çıkar?

Cümle alem biliyor ki koca bir hiç!

Erdoğan’ın hakaret yelpazesinden örnekler sunayım:

Sürtük, çürük, haysiyet fukarası, şerefsiz, onursuz, vatan haini, eşkiya, kan emici, ahlaksız…

Bu hakaretleri bir muhalif kullanmış olsaydı, davalardan başını kaldıramazdı. Fakat Erdoğan söylediği için siyasi belagate örnek diye alkışlanıyor.

Birine “Gerizekalı” demek suç mudur?

Söyleyene ve hedef alınan kesime göre değişiyor.

Erdoğan’ın vaktiyle bir CHP’li milletvekili için miting meydanında rahatlıkla kullanabildiği bu ifade İzmirli Dilruba Kayserilioğlu’nun tutuklanmasına yetti.

Bildik trol kampanyası

Tüylü Mikrofon adlı YouTube kanalı İzmir Karşıyaka Çarşı’da 33 yaşındaki Kayserilioğlu ile sokak röportajı yapıyor.

Kayserilioğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili yasal düzenlemeyi ve Instagram’ın engellenmesini eleştirirken, yasakları savunan AK Partililere “Beyni emcüklenmiş birer gerizekalısınız” diyor.

Bu ifadenin kaba, rahatsız edici, yakışıksız ve incitici olduğuna hiçbir şüphe yok.

Yok da…

Kayserilioğlu’nun evinden gözaltına alınarak, iki suçtan birden içeri atılmasını gerektirecek yanı var mı?

Daha önce onlarca muhalifin kurbanı olduğu yandaş kampanya Kayserilioğlu’na da işletildi.

İlk önce görüntüler X’e düşürüldü.

Ak-troller “Tutuklansın” diye çıngar çıkardı.

AK Partili siyasetçiler ve gazeteciler yaygaraya katıldı.

En son partizan yargı devreye girip Kayserilioğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ve genç kadın annesiyle yaşadığı evden alınarak, Emniyet’e götürüldü.

Bir eylem, iki dosya

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapıldı.

İzmir Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde iki suçtan ifade verdi.

İfadesinde, sokak röportajındaki cümlelerini kabul eti ve şöyle dedi:

“Gerizekalı kelimesi aşağılama veya hakaret amacı taşımamaktadır. Anılan kelimeyi söylerken, hayvan katliamına ve diğer yasaklara koşulsuz şekilde destek veren kişilerin bu kararların ne derece olumsuz etki yaratabileceklerini anlayamadıklarını kastettim. Tamamen şahsi fikrimdir ve ifade özgürlüğü kapsamında söylenmiştir. Röportajda devlet büyükleriyle ilgili hiçbir yorum bulunmamaktadır.”

‘Cumhurbaşkanını kastetmedim’

Kayserilioğlu, bırakılması gerekirken, savcılığa çıkarıldı.

Şüpheli tek, eylem tek, hatta savcı da tek…

Buna rağmen iki dosya açıldı.

Kayserilioğlu:

“Herhangi bir devlet makamını ve şahsı hedef almadım. Gerizekalı kelimesini Instagram’ın kapatılması ve hayvanların katledilmesi olaylarının hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşlara yönelik kullandım. Cumhurbaşkanını yahut başka bir şahsı kastetmedim. Zaten konuşmam dinlendiğinde hakaret kastıyla bu sözleri söylemediğim ortaya çıkacaktır. Emcükleme kelimesini kullanma amacım ise tek seferde emme anlamı iledir.”

Özür diledi

Kayserilioğlu, iki dosyadan da İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.

Aynı hakim huzurunda şunları söyledi:

“Bir şahsı veya grubu hedef almadım. Eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında sorulan soruya cevap verdim. Hakaret amaçlı bir ifadede bulunmadım. Farklı bir anlam veya anlaşılmaya sebep olduysa özür dilerim.”

Kayserilioğlu, iki suçtan ayrı ayrı tutuklandı.

Tutuklama için “kuvvetli suç şüphesinin varlığı, suçun niteliği, yasada öngörülen cezanın üst sınırı” gerekçe gösterildi.

Avukatı Hüseyin Yıldız’ın verdiği bilgiye göre iki savcı ve bir hakim değişti. Sanki Kayserilioğlu’nu tutuklamaya sevk edecek savcı, tutuklayacak hakim arandı.

Bizi gerizekalı mı sanıyorsunuz?

Kayserilioğlu, 12 Ağustos’tan beri tutuklu.

Kanun çıkar çıkmaz Niğde, Altındağ, Silivri, Bartın ve Ahlat’ta sokak köpeklerini zehirleyerek veya kurşunlayarak öldürmek halkı kin ve düşmanlığa tahrik sayılmıyor. Ancak halk “Gerizekalı” ifadesinden infiale kapılıyor, öyle mi?

Siz bizi gerizekalı mı sanıyorsunuz?

Keyif şekilde yasaklanan Instagram'da Erdoğan’ın Cuma günü mesajı yayınlaması vatandaşa hakaret etmek değil midir?

“Kemalistlerin karılarını cariye yapmak, Müslümanlara haktır” diyeni, “Erdoğan’a dokunsunlar kafalarını keseceğiz, biz cihada hazırız” diye tehdit edeni serbest bırak…

“Gerizekalı” dedi diye Kayserlioğlu’nu iki suçtan tutukla.

Bu, hukuk devletini emcüklemektir.

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, emekli ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin atama ve terfi kararları açıklandığı halde İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı kararnamesi hala çıkmadı.

Bu gecikmenin nedeni Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in göreve devam edip etmeyeceğine ilişkin henüz bir karar verilememiş olması.

İçişleri Bakanlığı, 65 yaşını geçen Çetin’i emekli etmek istiyor. Çetin ise hukuken devam edilebileceğini savunarak, karara itiraz etse de bakanlık aynı görüşte değil.

Çetin, eğer bir son dakika değişikliği olmazsa emekli edilecek.

Arkasında tartışmalı bir fotoğraf albümü bırakacak.

Çetin, İçişleri Bakanlığı adına kart bastıran AK Gençlik Ocağı Başkanı ve Alaattin Çakıcı’nın eski danışmanı Ferhat Aydoğan’ı makamında ağırlamıştı.

Organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan Selahattin Yılmaz’ın oğlunun antika dükkanını ziyaret etmişti. Yılmaz da iki kez Çetin’in makamına gelmişti.

‘Demir Yumruk’ adlı operasyonda suç örgütü liderliği iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Eryılmaz’ın Hatay’daki fabrikasını ziyaret etmişti.

Cinayetten ceza aldığı için Gürcistan’a kaçan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün evinde misafir olmuştu.

Çetin’in Paramount Otel’in sahibi Cihan Ekşioğlu ile de fotoğrafı var.

Çetin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın bir isim… Görünürde yaş haddinden emekli ediliyorsa da bu albüm, kararda etkili olmuş olabilir.

Türkiye Haberleri