Cumhur İttifakı'na içeriden gelen bu tepkiyi kimse görmedi

Önce yakın geçmişten üç olayı hatırlatmak istiyorum. Son birkaç aya odaklanmak yeterli.  3 Temmuz: Hatay'da konuşan Büyük Birlik Partisi Genel...

Önce yakın geçmişten üç olayı hatırlatmak istiyorum. Son birkaç aya odaklanmak yeterli. 

3 Temmuz: Hatay'da konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidarın elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlarına tepki göstererek, "Zammı doğru bulmuyoruz" dedi.

4 Temmuz: Sosyal medyada yayın yapan bir kanalın konuğu olan BBP Ordu İl kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, hükümeti eleştirdikten iki gün sonra iş yerine gelen polisler tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesinin siyasi değil pandemi önlemleriyle alakalı olduğu ve ters kelepçe uygulayan polisler hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

2 Eylül: BBP lideri Mustafa Destici, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin yüzde 7 seçim barajında anlaşmasına "Baraj olmamalıdır" sözleriyle tepki gösterdi.

Gelelim kimsenin görmediği açıklamaya... Süreci anlatarak başlayalım.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dün (15 Eylül) öğle saatlerinde katıldığı CNN Türk yayınında Cumhur İttifakı'nı karıştıran bir açıklamaya imza attı. Hatayı, Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüksek olduğunu savunduğu bir bölümde yapmıştı.

Dağ, "Cumhur İttifakı olarak AK Parti-MHP kendi oy oranımızı artırmaya bakıyoruz" cümlesini kullandı. Bu açıklama, ittifakın unutulan diğer üyelerinden birini epey kızdırdı.
Tepki akşam saatlerinde geldi ama kimse görmedi, duymadı, alıntılamadı. Sadece bir yerel basın kurumunun internet sitesinde yer buldu. Kahramanmaraş merkezli Haberma, anlaşılan konuşan kişinin hemşehrileri olmasından hareketle yakın takipteydi.

Cumhur İttifakı'nın paydaşlarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mahmut Yardımcıoğlu'ydu konuşan... Kendisi Kahramanmaraşlı bir işletmeci ve ekonomist.

Sitede saat 20:03'te "BBP’li Yardımcıoğlu: AK Parti’li Hamza Dağ ne Konuştuğuna Dikkat Etsin" başlıklı bir haber girdi. Haberde BBP'li Yardımcıoğlu'nun iktidar partisininin yöneticisi Dağ'ın kullandığı ifadelere sert çıktığı yazdı. 

Dahası da vardı, Yardımcıoğlu şunları söylemişti: "Dağ’ın ‘’Cumhur İttifakı olarak AK Parti-MHP kendi oy oranımızı artırmaya bakıyoruz’' ifadesinin yorumu Büyük Birlik Partisini ve seçmenini hiçe saymaktadır. En son yaptırdığımız anketlerde yüzde 3 üzeri oy alan Büyük Birlik Partisi’nin 50+1 sisteminde ne kadar önemli olduğunu önceki seçimlerde de farkına varmış olmalarına rağmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın bu açıklaması ve BBP’ye karşı tutumu bizleri düşündürmektedir."

BBP'li Yardımcıoğlu, rest anlamına gelebilecek bir yorum daha yaptı: "Bugün geldiğimiz noktada yüzde 7 seçim barajı BBP’ye karşı bir hamle olarak görülmektedir. Büyük Birlik Partisi olarak bu çıkışları görüyor ve genel merkezimizde değerlendiriyoruz."
İktidarın oy hesabı da yüzde 7 baraj hedefi de Cumhur İttifakı'nı harlıyor. Çözüm ne olacak? BBP'yi kaybetmek göze alınacak mı?

Türkiye Haberleri