Cübbeli Ahmet: Hemen meczuba bağladılar, yine cin lafları

.

Cübbeli Ahmet diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçen hafta İkitelli’de bir dini sohbetten çıkarken, sakallı ve cübbeli bir kişinin saldırısına uğradı. Ali A. adlı saldırgan küfürler ederek, Cübbeli Ahmet’in boğazını sıktı.

Ali A., ifadesinde, İsmailağa’ya mensup olduğunu kaydederek, “Cübbeli Ahmet, tarikat içinde karışıklık çıkardığı için bu eylemi yaptım. Kendisine antipatim var” dedi.

Ali A., adli kontrolle serbest bırakıldı.

Cübbeli Ahmet ile Acarkent’te polis koruması altındaki evinde buluşarak, saldırıyı konuştuk.

İsmailağa’yı bölerek, kendisiyle hareket eden hocalarla birlikte İbrahim Uslu’yu baş emir seçip ‘Müceddid Mahmut Efendi Cemaati’ni kuran Cübbeli Ahmet, saldırının önemsizleştirilmek istendiğini savunarak, “Hemen meczuba bağladılar” diyor ve ‘cin laflarının’ ortaya atıldığını vurguluyor.

Cübbeli Ahmet, İsmailağa ile İBDA/C’nin yakınlaştığını iddia ediyor.

Saldırı anını anlatır mısınız?

Küçükçekmece’de bir dernek bizi davet etti sohbet için. Sohbet bitti. Yatsı namazını kıldık, çıktım. Üç korumam var. Korumalara bir gün evvel “Tedbirinizi arttırın” diye bilgi gelmişti.

Niçin?

Bilmiyorum. İnerken bir koruma yakınımda, öbürü önümde, diğeri arkamda. Oradan biri “Senin” dedi, “Bilmem ne, koyayım.”

Başka bir niyeti olsa yapabilirmiş.

Yapabilir. Üzerinden çakı çıkmış. Boğazımı sıktı. Buram (Boğazını gösteriyor) ağrıdı bir-iki saat. Ateş oldu. Zonklama oldu.

O an ne düşündünüz?

“Biri daldı bana” dedim.

Güvenlik açığı var mı?

Var. Para almıyorum hiçbir gittiğim yerden. Canımı korumak açısından şimdi X-ray cihazı isteyeceğim. Çünkü neden? İçeriye bıçaklı da silahlı da girebilir. Silahlı girene koruma ne yapsın?

Kim bu saldırgan?

Ali A. dediler. Gizlilik kararı olduğu için tutuklarlar zannettim.
Gizlilik kararının ne manası var? Buna mana veremedim. İkincisi, gizlilik kararı alındığı halde serbest bırakıldı. Çok şaşırdım.

Burada itirazınız şuna mı: Serbest bırakıldıysa niye gizlilik kararı var?

Gizlilik kararıyla serbest bırakılmayı bağdaştıramadım. Savcılıktan bırakılmış, mahkemeye sevk edilmemiş. Hafif yaralama denmiş. Vaka öyle ama adam elini çekmeseydi hafifi mi vardı? Gırtlağımı sıkmış. Bir şah damarım tıkalı. Diğeri stentle gidiyor.

Saldırganın İsmailağa’dan olduğu iddia ediliyor.

İsmailağa'ya gidip geldiği, bazı kurslarda okuduğu iddiası var.

Neden saldırmış?

Cin lafları geçmiş.

Ne cini?

Ne bileyim. Hızır Efendi’de (Not: Hızırali Muradoğlu, 1998 yılında İsmailağa Camisi’nde öldürüldü) de aynı şey oldu. “Bana cinlerini saldırttı” (demişti.) Bu öyle mi demiş, bilmiyorum.

Katil “Hızır Efendi bana cinlerini saldırttı” mı demişti?

Hızır Efendi, hasta okurdu. Sulara üflerdi. Sünnette var. Bunu Allah için yapıyordu. Katili okunmaya gelmiş. Sonra “Cinlerini musallat etti. Cinlerden kurtulmak için öldürdüm” dedi. Burada aynı cin lafı olduğunu duydum.

Saldırgan serbest bırakıldığı için eleştirel bir tweet attınız. Şunları yazdınız: “Cübbeli Hoca’nın hükümeti desteklediğini sağır sultan duydu. Peki hükümetin Cübbeli’yi tuttuğunu iddia edenler hocanın gırtlağını sıkan adamın serbest kaldığını duydular mı?” Hükümete bir sitemi mi bu?

Sitem yok esasında. “Hükümet yargıya müdahale niye etmiyor” diyecek değilim. Herkese adalet olsun. Şunu dedim: “Ey ben hükümeti destekliyorum diye tepki gösterenler, hükümet benim adamım olsa olay böyle mi olurdu?” Hükümete bağlı kanallarda bu konu, geçmiş olsun noktasında bile haber olmadı.

Niye?

Ne bileyim niye? Ahmet Hakan, “IŞİD’e benzemiyor, meczup işine benziyor” diye yazdı. Zaten ilk gün “Meczuba bağlayacaklar Hızır Efendi’ninki gibi” dedim. Geçmiş olsun bile denmedi.

Niye böyle bir yüzüstü hal var?

Doğru olduğuna inandığım için Cumhur İttifakı’nı destekliyorum ama başka doğrularım da var. İmam hatiplerle, ilahiyatlarla ilgili yanlışı da söylüyorum. Bu bakımdan sevilmiyorum. Halkta seviliyorum.

Benim için beddua ve küfür seansı yapıyorlar

Daha önce saldırıya uğradınız mı?
Hiç uğramadım.

Endişeniz var mı?
Tabii. Bazı istihbari bilgilere göre cemaat içi meselelerden dolayı gençliğin üzerime salınacağı söyleniyor. Mesela Florya’da FEYDER diye bir kuran kursu var. Benim için talebelere seans veriyorlar. Beddua, küfür seansı. Ölmüş anama, bana sövülüyor.

Gençlere talimat mı verildi?

Gençler saldırtılacak ve öldürtülmeye kadar götürülecek diye karar alınmış.

Nerede alınmış?

İBDA/C de diyemiyorum, selefi de. Beni Yahudi de sevmez masonu da FETÖ de.

Kastettiğiniz gruplar onlar değil herhalde.

Onlar değil. Mesela Bursa’da yaşandı. Kadın cemaatim hocaya gitti, çocuğunu geri çekti. Çocuğu geliyormuş eve, “Ben Cübbeli’yi öldüreceğim” diyormuş. 12 yaşında çocuk. “Zarar veriyor” diyormuş. Lafını duymakla kalmıyoruz. Vur-kır başladı.

Nakşibendilerin bir kolunun radikalleştirilmesinden söz ediyorsunuz. Bu nedir?

MİT raporunda var. Nakşilerden bir grup radikalleştirilecek.

Nasıl yapacaklar?

İBDA/C… Atatürk düşmanlığı… İBDA/C’nin twitlerini paylaştım. “Sana tepsiyle devleti sunmazlar” diyor.

İsmailağa’nın hocası “İBDA erleri” diye tweet atıyor

İsmailağa ile İBDA/C arasında yakınlaşmadan bahsediyorsunuz? İddianıza açıklık getirir misiniz?

İsmailağa’yı biz zayıflattık. Cemaatin ekserisi Mahmut Efendi Hazretleri tarafında kaldı. İbrahim Efendi’nin baş emirliğini tanıdı. (Not: İsmailağa’dan ayrılan Cübbeli Ahmet ve beraberindekiler İbrahim Uslu’yu baş emir seçerek, Müceddit Mehmet Efendi Cemaati’ni kurdu.) Kuyruk acısı var. Cemaat gelmemesi demek, para gelmemesi demektir. Para gelmemesi demek, maaş verememek demektir. Maaş verememek demek, çökmek demektir.

Kimseye kota koymadım. Ben çıktım, konuştum. Sen de delilin ve hatibin varsa, çıkar, konuşurdun. İsteyen sana gelirdi. Yüzde 95’i döndü bu tarafa. Kuyruk acısından sonra adam kalmadı. Adam kalmayınca bir baktık, İsmailağa’da aşhanede yemek yiyenler İBDA/C el işaretleri yapıyor altı-yedi kişi birden. Müdahale etmiyorlar.

Bu gençlik hareketi olduğu, medreseler genç olduğu için çoluk çocuğunu talebe verecek insanlar. Ekseriyeti de benden öğrenmiş. Mesuliyet hissettim.

Ondan evvel bizim HAYDER bombalandı. Ses bombası atıldı. Bir sene önce.

Kim bombaladı?
İşte o da meczup. Bir gün evvel kitapçıya, derneğe girmiş. Etüt etmiş.

Bombalayan İsmailağa'dan mı?
İlgililere sorduk. “Meczubun biri” (dediler.) Bomba atan hapiste. Evinde arama yapıyorlar, bomba imalatı şeyi çıktı. Nasıl meczup oldu, bomba imalatı yapan? Yine özel bilgilerde, İsmailağa'ya giden gelen biri.

İBDA/C ile bağı olabilir mi?
Yok, resmiyette kurulmadı.

İsmailağa ile İBDA/C arasında bir yakınlaşma mı var?
Şu anda aşırı. Mahmut Eren, İBDA/C’nin adamlarından birini ziyarete gitti. Çekinme yok. Muhittin Ödemiş. Şu anda İsmailağa’nın 20 gazetecinin önüne çıkardığı hoca. Şimdi Tweet atıyor bana, “İBDA erlerine iftira atıyorsun” diye. İkinci bir tweet atıyor; “İBDA akıncıları.”

İBDA/C, yıllar önce İsmailağa'ya bomba atmamış mıydı?
Tekbir Giyim’e atıldı.

Niye atmışlardı?
Silah parası istemişler cihat yapıyoruz diye.

Türkiye Haberleri