Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ile avukatından ilk açıklama Halktv.com.tr'ye

Kasım ayından bu yana cezaevinde tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat, adli kontrol şartı ile tahliye edilirken Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya ve aynı dava dosyasında yargılandığı kardeşi Sıla Doğu ilk açıklamalarını halktv.com.tr'ye yaptı.

Lüks yaşamları ile uzun süre konuşulan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ı da kapsayan soruşturma düşmesine geçen kasım ayında basıldı. Dilan Polat, eşi Engin Polat, kayınpederi Sezgin Polat ve kız kardeşi Sıla Doğu'yla kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yürütülen soruşturma sonrası iddianame hazırlandı, ilk duruşma için ise eylül ayı başına gün verildi. Duruşmaya kısa süre kala, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine Dilan Polat için bugün tahliye kararı verildi.

'BU AKŞAM SAAT 5 GİBİ ÇIKAR'
Jet tahliye sonrası Halktv.com.tr'ye özel açıklamalarda bulunan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya "Dilan Polat'ı akşama doğru saat 5 (17.00) veya 6 (18.00) gibi cezaevinden alacağız, Engin Polat ve babası Sezgin Polat'ın duruşmasıysa 4 Eylül'de gerçekleşecek. Zaten haklarında çok da bir delil yok. Güzel günlere ulaşacağız" dedi.

"DİLAN POLAT SOSYAL MEDYAYI AZ KULLANACAK"

Av. Kaya, açıklamasının devamında "Polat cezaevi süreci öncesi medya baskısı yaşadı. Bu yüzden çok fazla sosyal medya kullanacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

'HABERİ KAPALI GÖRÜŞTEN ÇIKTIKTAN SONRA ALDIM'

Ablasının kapalı görüşünden çıktığı zaman mutlu haberi aldığını söyleyen abla Sıla Doğu ise
"Çok mutluyuz, ablamın kapalı görüşünden çıktığım zaman haberi aldım. Umarım tüm tahliye bekleyen hükümlüler mutlu haberi alır biz akşama doğru kardeşimi hapishaneden alacağız" diye konuştu.

Magazin Haberleri