İbrahim Uslu: Piyasalar boşluk fikrini Albayrak'a tercih etti

Araştırmacı - Yazar İbrahim Uslu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptığı istifasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Uslu piyasaların boş kalmasının Albayrak yönetimine tercih edildiğini söyledi.

Araştırmacı - Yazar İbrahim Uslu Halk TV'de yayınlanan Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına konuk oldu. İbrahim Uslu Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptıpı istifayı erken seçimin önüne geçmek için alınan bir tedbir olarak değerlendirdi. Uslu, "Bugüne kadar Erdoğan'a Berat Albayrak'ı görevden alırsanız sorun çözülür deniyordu ama Albayrak istifaya zorlanır zorlanmaz piyasalar boşluk fikrini Albayrak yönetimine tercih etti" dedi. Berat Albayrak'ın izlerinin Ankara'dan silineceğini söyleyen Uslu, "İstifanın kabul edilmemesi mümkün değil, yerine bir bakan atanacak ve Albayrak istifa bile edememiş olacak" açıklamalarında bulundu.

"Trump'ın gitmesinden Erdoğan zarar görecek"

İbrahim Uslu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının muhatabının Devlet Bahçeli olduğunu söyledi. Bahçeli'nin askıda ekmek projesini bir ultimatom olarak değerlendirdi. Amerika'da yapılan seçimlere dair de yorumda bulunan Uslu, "Hazırlanan finans raporlarında Trump'ın gitmesiyle birlikte bundan Erdoğan'ın zarar göreceği ve Türk Lirası'nın değer kaybedeceği yazılmıştı" dedi. İstifanın amacının erken seçimi ertelemek olduğunu ifade eden Uslu, alınan tedbirler yeterli olmayabilir açıklamalarında bulundu. "Cumhur ittifakı arasındaki çatlaklar ve Amerika'daki gelişmeler yumuşak geçiş senaryosunu bitirmiştir" diyen Uslu, Albayrak'a yakın isimlerin partiden tasfiye edilmesini beklediğini ifade etti. İbrahim Uslu ayrıca bu çalkantıların ve tasfiyelerin AKP'yi seçmenin gözünde olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Türkiye Haberleri