Vicdanlar kanıyor: Barınakta vahşet!

Sincan Belediyesi'ne ait barınakta hayvanların birbirlerine saldırdığı ve bedenlerinin paramparça olduğu görüntüler ortaya çıktı. halktv.com.tr'nin ulaştığı görüntülerle ilgili konuşan barınak amiri vahşeti doğruladı. İşten çıkarılan personelin kendilerine kumpas kurduğunu söyleyen amir, 'Alnımız ak' dedi. HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık ise barınaklardaki güvenlik sorununa dikkat çekti.

Görüntülerde büyük köpeklerin küçük köpekleri parçaladığı, köpeklerin iç organlarının ve kemiklerinin ortaya çıktığı görülüyor. Sincan Kaymakamlığı'nın adli ve idari soruşturma başlattığı vahşetle ilgili, belediye de soruşturma açıldığını duyurdu.

'Personelin suçu'

Telefonla ulaştığımız Sincan Belediyesi Hayvan Barınağı'nda görevli amir, görüntülerin bir çalışanın provokasyonu olduğunu iddia etti. Amir, ''Bu çalışan işten atılan bir personel ve hakkında daha önce kamu malına zarar vermek, görevi kötüye kullanmak, görevli amirine bıçakla saldırmaktan hakkında tutanak tutulmuştu. İşten çıkarılacağını anlayınca gizli gizli bunları yapmış. Videoda göründüğü gibi köpek boğuşurken müdahale etmek yerine video çekiyor'' diye konuştu.

'Bunu yapan personel bana daha önce bıçakla saldırdı'

'Alnımız ak' diyen amir, aynı çalışanın daha önce kendisine bıçakla saldırdığını iddia ederek, ''Önce kamu malına zarar verdi sonra motorlu el arabasına zarar verdi. İşten çıkarılacağını anlayınca bıçakla saldırdı bana. Bu personelin hakkında 7 tane tutanak var. Tutanakları tutan benim. Kamu malına zarar verdi. Benim odamın kapısını yumrukla kırdı. Yevmiye cezaları verildi. En son bıçakla saldırdığında görevine son verildi. 24 Mart'ta işten atıldı. Bu videoların tarihi yok. Videolar 6 ay önce de olabilir, 1 sene önce de olabilir. Çünkü 1,5 senedir burada çalışıyor. Organize olup eski görüntüleri yeni gibi servis ettiler. Yaşanan durumdan cumartesi akşam haberimiz oldu" ifadelerini kullandı.

'Soğuk hava depolarımız et dolu'

Hayvanların açlıktan birbirlerini yedikleri iddiasını yalanlayan görevli, ''Gelip görürseniz bizim soğuk hava depolarımız Et Ve Balık Kurumu'ndan aldığımız ürünler ve mamalar ile dolu. Çalışan görevli benden mama talep etmezse ben köpeklerin ne kadar mama ihtiyacına sahip olduğunu bilemem'' dedi.

'Kesinlikle belediye suçludur'

HayKonfed (Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu) Başkanı Nesrin Çıtırık ise belediyenin ihmallerine dikkat çekti. Belediye yöneticilerinin sorumluluktan kaçmak için çalışanı suçladıklarını söyleyen Çıtırık, "Bütün belediyelerin genel yalanıdır. 'Çalışan görevli bunu bize kötülük olarak yaptı' derler" ifadesini kullandı.

HayKonfed (Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu) Başkanı / Nesrin Çıtırık

Yeterli güvenlik önlemlerinin alınması halinde bu vahşetin yaşanmayacağını söyleyen Çıtırık, "Orada öyle bir güvenlik ortamı sağlanmalı ki ne birisi bir kötülük yapabilecek ne de oradaki bir çalışan bunu yapabilecek. Bunca şey yaşanıyor, kimse meydanda yok, kamera yok, gören yok. Burada belediyenin ciddi anlamda suçu vardır. O barınağın veteriner hekimi var, sorumlu müdürü var, elemanlardan sorumlu yetkililer var. Siz neredesiniz? Yetkililer 'biz orada ne olduğunu bilemeyiz' derse, kendi yönetimsel, idari suçlarını ve görev ihmallerini kendileri ifade etmiş olurlar. Oraya her gün bir veteriner hekim gidip hayvanlara sağlık kontrolü yapmalı. O hayvanlara o kadar uzun zaman bunu yapma fırsatı veriliyorsa belediye başkanı başta olmak üzere suçlulardır. Barınaklarda yeterli eleman yok demektir bu. Hayvanlar saatlerce orada birbirlerini parçalayabiliyorlarsa oranın veteriner işleri müdürü istifa etmelidir'' dedi.

Yaşananların çok ciddi bir güvenlik açığından kaynaklandığına değinen Çıtırık, ''Bu hayvanların güvenliği temin edilmeliydi. Hayvan bir köşede hastalanıp ölse ve bunu bakıcı haber vermese haberleri olmayacak. Demek ki oradaki hayvanlar bir görevlinin gelişi güzel vicdanına teslim edilmiş durumda. Bir devlet kurumu bunu yapamaz. Belediye barınaklarının yüzde 90'ında, barınaklar pislikle, susuzlukla, açlıkla ve hastalıkla ölüme terk ediliyor.'' ifadelerinde bulundu.

Özel Haber Haberleri