Züccaciye devini fena dolandırdılar: Para Ankara'daki bir şirkete aktarıldı!

Züccaciye sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nasrettin Baycar, dikkat çeken bir dolandırıcılığın kurbanı oldu. Baycar’ı arayan bir kişi, kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak, şirket hesabından 400 bin TL para transferi yapmasını sağladı. Ankara’da kurulu bir şirketin hesabına giden para, kısa süre sonra bir şahıs hesabına aktarıldı. Baycar’ın avukatı hesaba bloke konulmasını istedi.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına
yapılan başvuruya göre, olay geçen 22 Ağustos günü yaşandı. Saat 15.15 gibi, şirketin sabit telefon hattı arandı. Telefona, Kazımoğlu Tuhafiye Züccaciye Tekstil ve Aksesuarları şirketin sahiplerinden Nasrettin Baycar açtı.

BANKA PERSONELİ OLARAK TANITTI

Arayan kişi, şirketin müşterisi olduğu bankanın personeli olarak tanıttı kendisini. Bu kişi Baycar’a, şirketin kart limitinin artırılması ve bazı bankacılık tekliflerini sundu.

BİR GÜN SONRA FARK EDİLDİ

Bu esnada, şirketin hesabındaki 400 bin TL, Ankara’da kurulu L. Ambalaj Reklam Temizlik şirketine aktarıldı. Baycar o an durumun farkına varamadı. Dolandırıcılık olayı ise bir gün sonra fark edildi.

Yapılan incelemede L. Ambalaj hesabına giden para, kısa süre içinde Muhammet Burak D.’nin hesabına aktarıldığı belirlendi.

Savcılık başvurusunda, paranın aktarıldığı hesaplar için bloke talebinde bulunuldu.

Türkiye Haberleri