Tunceli Depremi Sonrası Arka Arkaya Ürküten Uyarılar! Ahmet Ercan ve Ramazan Demirtaş'tan Potansiyel Risk Endişesi

Tunceli Pülümür'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, uzmanları endişelendiriyor. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgedeki gerginliği ve Yedisu segmentindeki aktif süreci vurgulayarak, potansiyel riski belirtiyor. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş ise Yedisu segmentinin son yıllarda aktif olduğunu ifade ediyor.

AFAD Deprem Dairesi'nin verilerine göre Tunceli Pülümür'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme ilişkin dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

Ercan şunları kaydetti:

Yeni yılın ilk günü 16.28’de Pülümür kırığının doğu ucunda, Süleymanuşağı köyünde, 5 km derinde,M4,2 büyüklüğünde olan deprem, Kuzey Anadolu Kırığının ikincil kolundadır. Erzincan ile Bingöl arasında gerginlik birikimi sürmektedir.1992’den beri bu kesimde büyük deprem gözlenmiyor.

"YEDİSU SEGMENTİ SON 3-4 YILDIR OLDUKÇA AKTİF BİR SÜREÇ İÇİNE GİRMİŞTİR"

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş da depremle ilgili "Demirtaş ve Yılmaz (1996) tarafından Yedisu segmenti M>7.0 deprem üretme potansiyeli yüksek Sismik boşluk olarak tanımlanmıştır. Doğu ucunda, Yedisu civarında, 2020'de 5.0-5.6 aralığında deprem üreten Yedisu segmenti son 3-4 yıldır oldukça aktif bir süreç içine girmiştir. 2020-2024 arası 4.0 ile 5.6 aralığındaki depremler HAZIRLIK EVRESİ depremleri olarak değerlendirilebilir. Ancak deprem oluşum tarihi FORMÜLÜZE edilemediği için ANA ŞOK'tan önceki zaman penceresini öngörmek bilimsel açıdan oldukça güçtür." ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri