Teğmenlerin Atatürk yemini AKP'li trol Furkan Bölükbaşı'nı rahatsız etti, darbe iması yaptı

AKP’li sosyal medya trolü Furkan Bölükbaşı da “Resmen darbe iması” iddiasında bulundu ve teğmenlerin tümünün ihraç edilmesini istedi.

İktidara yakın paylaşımları ve açıklamalarıyla bilinen 'Aktrol' Furkan Bölükbaşı, teğmenlerin mezuniyet töreninde Atatürk yemini etmesinden rahatsız oldu.

Bölükbaşı, "Eğer burada yapılan açık darbe îmâsı ve muhtıravari gözdağı hakkında işlem yapılmazsa 23 yıldır desteklediğim siyasi hareketle gönül bağımı gözden geçireceğim. Biz size yol köprü yapın diye değil Kemalist Askeri Vesayeti tarihe gömün diye destek verdik" diye paylaşım yaptı.

CEM KÜÇÜK: SORUŞTURMA İVEDİLİKLE YAPILMALI

AKP'ye yakın bir başka isim, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük de, X hesabından yaptığı paylaşımda teğmenlere soruşturma açılmasını istedi.

Küçük, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır" dedi.

ATATÜRK'Ü HEDEF ALDI

Furkan Bölükbaşı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk'ü ve CHP'yi hedef alan paylaşımları tepki çekmişti.

Bölükbaşı "Atatürk ne devletin ne de rejimin kurucusudur. Devletin kurucusu Osman Gazi, Cumhuriyet rejiminin kurucusu ise Meclistir.

Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu tek kurum CHP’dir, onun da zaten demokrasi ile hiçbir zaman hiçbir alakası olmamıştır.

Dolayısıyla Mustafa Kemal sadece CHP’nin ilk genel başkanıdır. Resmî kayıtlara göre de bu böyledir. Bugüne kadar girdiği seçimlerde ortalama %20 civarında oy alan CHP’nin “birinci genel başkanının” neden ve hangi sebeple bütün Türkiye’nin ortak değeri olduğu sürekli olarak dayatılıyor?

Ben mesela bu ülkeyi kuran diğer paşaları daha çok benimsiyorum. Çerkes Ethem’i, Fevzi Çakmak’ı kendime daha yakın buluyorum. Kurduğu parti bile yüz yıl boyunca ortalama %20 oy alabilmiş bir kişiye kime göre neye göre ortak değer diyoruz" demişti.

Türkiye Haberleri