Son Dakika | Boğaz'daki cansız beden Rus yüzücünün çıktı

Son dakika... İstanbul Boğazı'nda dün bulunan cansız bedenin, 150 gün önce kaybolan Rus yüzücüye ait çıktı.

İstanbul Boğazı'nda bulunan cesedin, geçtiğimiz Ağustos'ta Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda kaybolan 30 yaşındaki Rus yüzücü Nikolai Svechnikov'a ait olduğu belirlendi.

Cansız beden dün, kolları ve kafası kesik halde bulunmuştu.

DÜN BULUNDU

Beşiktaş Kuruçeşme açıklarında deniz temizliği yapan ekipler, dün (20 Ocak) üzerinde yüzücü kıyafeti bulunan erkek cesedi buldu. Durum polise bildirildi. Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri cesedi denizden çıkardı.

Vücut bütünlüğü bozulmuş halde çıkarılan ceset, kesin kimlik tespiti ve otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

TANIKLAR NE DEMİŞTİ?

Olay yerinde bulunan esnaf İsfandiyar Keskinkılıç şunları söylemişti:

“Sabah ilk deniz polisleri geldi. Sonra bayağı kalabalıklaştı. Söylediklerine göre kaybolan Rus sporcu olduğunu söylüyorlar ama tam olarak konuya hakim değiliz. Dükkanımın karşısında olduğu için gördüm, yolun karşısına geçmedim. 6 ay önceki yarışta kaybolan yüzücü diyorlar ama tam olarak doğru mu bilmiyorum"

Bölgede yüzen sporculardan Ramazan Türkanoğlu ise şöyle konuşmuştu:

“Biz Akıntıburnu'nun da devamlı buranın yüzücüsü olduğumuz için olayı biliyoruz. Şimdi yüzdüm ve çıktım. Yüzücüler olarak zaten merak ediyoruz. Akıbeti hakkında bir bilgimiz yoktu. Bazı arkadaşlar kaçmış olduğunu falan söylüyorlardı. Şimdi görünce tabii ki büyük ihtimal yüzücü diye düşünülüyor. Üzerindeki mayoyu bilemedim. Çünkü 3 bin 200 kişi falan yarıştı. Biz ilk bir hafta arandığında bulunur, çıkar diye bekliyorduk ama bulunamamıştı. Bende o zamanlar üzülmüştüm. Haber yapıldığı zaman terse yüzdüğünü iddia edenler arkadaşlar varmış o da çürütüldü. Üzücü bir durum. Sonuçta yüzme camiasından bir arkadaşımız. Benim tahminim, sonuçta boğaza yüzmeye geliyorlar, suyu tanımıyorlar. Akıntılı su olduğu için stres yapıp kalp krizi geçirme ihtimali yüksek. Çünkü bu zaten her sene karşılaştığımız vakalar. Kalp krizi daha önce geçirenler olmuştu. O yüzden, yüzme yarışı olmadan önce yarışı düzenleyenlerin, federasyonun yarış öncesi boğazı tanıma adına yabancılara boğazda kısa antrenman yaptırmaları lazım. Böyle vakalarla tekrar karşılaşmamak için boğazı tanıma antrenmanı yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda bir çalışmamız da var. Bu sene federasyonla görüşmemiz de olacaktı. Aslında yarıştan 1-2 gün önce Akıntıburnuna gelip bizimle beraber yüzüyorlar. Elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama yüzmeyen arkadaşlar direkt yarıla geliyorlar. O zaman bazı sıkıntılar olabiliyor, stres yapabiliyorlar. Ben kalp krizi olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum"

Türkiye Haberleri