Polis kurşunuyla öldü, araç yıkandı, eşyalar bir köşeye atıldı

Çetin Kaya, İstanbul Kadıköy'deki en işlek yerlerinden biri olan Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde 29 Kasım pazartesi akşamı polis kurşunuyla vuruldu. Soru işaretleri sürerken Halk TV muhabiri Gül Gündüz 3 görüntüye ulaştı.

Haber: Gül Gündüz

Çetin Kaya'nın olay gecesinde kullandığı araç, 3 Aralık'ta kiralama şirketine teslim edilmiş. Hem de içindeki eşyalarla birlikte. Adli emanette olması gereken aracın kendisi ve içindeki eşyalar aracın kiralandığı şirketin merkezine gönderilmiş.

Görüntülerde araçtan çıkan kıyafet ve eşyaları görmek mümkün. Çanta, gömlek, sırt çantası, flash belle, klasörler içinde dosyalar, fotokopi kağıtları... Oysa bu eşyaların adli emanette olması gerekirdi, çünkü her biri çok önemli delil niteliğinde. Tüm bu eşyalar, bir tutanak altına alındı ve kiralama şirketinde aileye teslim edildi.

Aracın kendisi de bir delilken, iç-dış yıkaması da yapılmış.

Bu da bir başka görüntü. Arabanın tavanında bir iz var.

Valilik açıklamasında araçta iki kişi bulunduğu belirtilmişti. Biri kaçtı ve sonra yakalandı. Öteki kişi Çetin Kaya'ydı zaten. O da polisin silahından çıkan kurşunla öldü. Olay yeri inceleme tutanağında kurşunun enseden girdiği belirtilmişti. Kesin söyleyemeyiz belki ama aracın üzerindeki darbe bir kurşun izini andırıyor.
Aile ve avukatları bir infazdan kuşkulanırken delillerin adli emanete alınmamış olması şüpheleri daha da artıracak gibi görünüyor. Tabii aracın üzerindeki bu izin de izahı yapılacaktır herhalde.

Türkiye Haberleri