Narin'in bulunmasıyla ilgili siyasilerden ilk açıklama!

Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu, cinayete dair sorumluların açığa çıkarılması çağrısı yapıldı. DEM Parti Narin'in ölümüyle ilgili 'organize cinayet' ifadelerini kullanırken CHP lideri Özel ise üzüntüsünü paylaştı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığı sabah saatlerinde büyük bir üzüntü yaşandığı bildirildi. CHP Lideri Özgür Özel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Kızımız Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok derin bir üzüntüyle öğrendim” dedi.

Özel, olayın tüm yönlerinin aydınlatılması ve kamuoyunun bu süreçte doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesini umduğunu belirtti.

"NARİN, ORGANİZE BİR ŞEKİLDE KATLEDİLDİ"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) genel merkezi ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Acımız büyük! Bu sıradan bir ölüm değil. Narin, organize bir şekilde katledildi. Hepimizi yasa boğan bu cinayette sorumluluğu bulunanlar açığa çıkarılmalı ve tarafsız bir yargı önünde hesap vermelidir. Bu cinayetin peşini asla bırakmayacağız” ifadelerine yer verildi.

Narin Güran’ın cesedi, Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulundu. Dere, Narin’in köyüne sadece 1 kilometre uzaklıktaydı ve daha önce bu bölgede 3 kez arama yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında, Narin’in amcası Narin Güran tutuklandı. Narin’in DNA örnekleri amca Güran’ın aracının şoför koltuğunda bulunmuştu. Cinayetin aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Haberleri