Nagehan Alçı'ya bu cezayı 15 eşit taksitle ödeme imkanı verildi. Yargılama sırasında dosyaya sunulan mütalaada ise Alçı'nın, "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
"Hakimlere hakareti alışkanlık haline getirmiştir"
Duruşmada müşteki hakim Hakkı Yalçınkaya, "Çok mağdurum. Hakimlere hakareti alışkanlık haline getirmiştir. Eşi hakkında verdiği karar için Hakim Dursun Ali Gümüş’e de hakaret etmiştir. Bu yazıda Türk milletine hakaret ettiğini, Ermeni tezlerine hizmet ettiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
"Kesinlikle hakarette bulunmamıştır"
Mütalaaya katılmadıklarını söyleyen Nagehan Alçı’nın avukatı Esennur Ezgi, "Müvekkilim müştekiye karşı kesinlikle hakarette bulunmamıştır. Açık kaynak bilgilerine dayanarak yazısını yazmıştır. Kişilik haklarına saldırı söz konusu değildir. Bu nedenle beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Ne olmuştu?
Nagehan Alçı'nın 15 Haziran 2018'deki köşe yazısına da; "Maalesef bugün hâlâ birey haklarını önemsemeyen hakim-savcı zihniyeti var. Yer yer hükümranlığını sürdürüyor.
Sadece İzmir'deki hakim değil, mesela Çağlayan Adliyesi'nde hâlâ Hrant Dink ve oğlu Arat Dink'i sadece Ermeni oldukları için mahkûm eden ve Hrant Dink'i ölüme götüren o malum kararı veren hakim Hakkı Yalçınkaya Asliye Ceza Hakimi olarak görev yapıyor. Bu hukuksuz zihniyetteki yargı personeliyle ilgili gereken süreçlerin işletilmesi için HSK çok önemli bir kurum.
Hakimler ve savcılar her siyasi görüşten olabilirler, yeter ki sadece hukuka bağlı ve tarafsız olsunlar" ifadelerini kullanmıştı. İddianamede de yer alan bu yazı nedeniyle Nagehan Alçı'ya "Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti.