Türkiye'nin en büyük köfte zincirlerinden Köfteci Yusuf'un Bursa'daki bir şubesinde domuz eti kullanıldığı ortaya çıktı. Köfteci Yusuf, 'Karanlık bir kumpas' uğradıklarını söyleyen bir açıklama yaptı. Köfteci Yusuf'un patronu Yusuf Akkaş da, "Ben garip bir kuşum, yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim" dedi.
Domuz eti skandalının ardında da Köfteci Yusuf'un dükkalarını sinek avlamaya başladı. Şirket gündem de yerini korurken ortaya da ilginç bir video çıktı. Patron Yusuf Akkaş, konuştuğu videoda Köfteci Yusuf'un 'lezzet' tarifi verildi. Akkaş, videoda şunları dile getirdi:
- "İyi köftenin sırrı, içerisindeki malzemenin abartılı şekilde bol olmaması.
- Kâr düşünerek çok fazla katkı maddesi koyarsan, iyi köfte olmaktan çıkar. Bizim 25 yıldır değişmeyen bir reçetemiz var.
- Ekmek, tuz, pul biber, soğan ve belirli oranda kuzu eti koyuyoruz. Lezzetini veriyor, yumuşak oluyor. Kuzu etini herkes koyamaz. Kuzu etini herkes koyamaz çoğu köfte sadece dana eti yapılır.",