İşte meclisin itibarı! Emine Şenyaşar 12 gündür Meclis önünde

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesinin TBMM önündeki adalet nöbetinde yorgun halde yerde uyuduğu fotoğrafı paylaşarak, "Meclis bu zulme daha ne kadar sessiz kalacak?" diye sorudu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılında, eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları, Şenyaşar ailesinin işyerine saldırarak baba Esvet Şenyaşar ve iki oğlu Celal ile Adil Şenyaşar’ı öldürdü. Bu saldırıda yaralanan Fadıl Şenyaşar ise tutuklandı.

Katledilen ailesi ve tutuklu oğlu için o günden beri adalet arayışını sürdüren anne Emine Şenyaşar, 12 gündür Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde nöbet tutuyor.

Ailenin diğer çocuğu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesinin nöbet sırasında yerde uyuduğu ve üzerinde "adalet" yazılı pankartın bulunduğu fotoğrafı paylaştı.

"ANNE ARTIK AYAKTA DURAMIYOR"

Ferit Şenyaşar paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Meclisin itibarından bahseden Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un makam kapısı önünde, 12 gündür bekleyen anne artık ayakta duramıyor. Meclis bu zulme daha ne kadar sessiz kalacak? Bütün Türkiye ve dünya bu acizliği görsün!”

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018'de, Urfa Suruç'ta AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları, Emine Şenyaşar’ın eşi ve iki oğlunu öldürdü.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında meydana gelen kavga, aile üyeleri Hacı Esvet (66), Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile AKP milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın ölümüne neden oldu. Saldırıda toplam sekiz kişi yaralandı.

İşyerindeki saldırıda Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetti. Hastanede de devam eden saldırıda, Yıldız ailesi üyeleri tarafından ağır yaralanan Hacı Esvet Şenyaşar yeniden bir saldırıya uğrayarak hastanede hayatını kaybetti. Olay sırasında Urfa Valisi Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesinde bulunuyordu. Olay sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı.

Saldırıyla ilgili davada, Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, Enver Yıldız ‘haksız tahrik altında suç işlediği’ gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası aldı.

Emine Şenyaşar, olay sonrası yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: “Çocuklarım ve eşim hiç kimseye zarar vermemiş, masum insanlardı. Hastanede yaşanan vahşet ve cinayetleri kimse görmedi mi? Nerede bu kameralar ve polisler? Bu vicdan mıdır?”

Adaletin sağlanmadığını belirten Emine Şenyaşar, o zamandan bu zamana Adalet Nöbeti tutuyor.

Türkiye Haberleri