Metrobüs cinayetinin görüntüsü ortaya çıktı: Saniye saniye kameraya yansıdı!

İstanbul Sefaköy'de metrobüsler çarpıştı. Çarpışma sebebiyle bir kişi yaşamını yitirdi. 50 kişinin yaralandığı kazayla ilgili İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Kazanın ön raporu da ortaya çıktı. Yeni görüntülerde kazanın nasıl meydana geldiği ortaya çıktı. Kaza saniye saniye kameralara yasıdı.

İstanbul Küçükçekmece'de iki metrobüs çarpıştı, 1 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

METROBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Habertürk muhabiri Elif Yavuz metrobüs şoförü Emrah İ'nin ifadesine ulaştı.

Emrah İ. ifadesinde şunları söyledi:

"Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim Ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması" dedi.

DENETİM AMİRİNİN İFADESİ

Denetim amiri ifadesinde şunları söyledi:

İşletmeden öğrendiğim kadarıyla bugün saat 03.00 sıralarında kazanın gerçekleştiği yerde bypass yolu açılmış. Bilgilendirme yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgim yoktur. Bunun sorumluluğu bende değildir. Kaza gerçekleştiğinde ben Beşyol durağında görevimi ifa ediyordum.

Kazanın gerçekleştiği bilgisini aldıktan sonra da olay yerine gittim. Kaza yerine gittiğimde ambulansları metrobüs hattına almak için çalışmalara başladık. 112 ekiplerine yardımcı oldum ve gerekli bilgilendirmeleri yaptım. Vatandaşların olay yerinde tekrardan zarar görmemeleri için görevli memurlarla yardımcı oldum.

Olay yerindeki iiler bitince de polis merkezine geldim. Ben kaza anını görmedim kimin kusurlu olup olmadığını bilmiyorum."

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Metrobüs kazasında hayatını kaybeden kişinin kimliği belirlendi. Kazada yaşamını yitiren kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu tespit edildi.

ÖN RAPOR ORTAYA ÇIKTI

Metrobüs kazasına dair ön rapor ortaya çıktı. Raporda metrobüs sürücüsünün beyaz yol çalışması nedeniyle dönüş yapması gereken işareti görmediği, ani dönüş yapmak istemesi üzerine kazanın gerçekleştiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.

Trafiğin yoğun olduğu saatte meydana gelen kaza nedeniyle trafik de durma noktasına geldi.

Kaza nedeniyle metrobüs seferleri çift yönlü olarak durduruldu.

BEYAZ ARAÇ NEDEN ORADAYDI?

İSTANBUL Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında yaralananları Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Vali Gül, 'Sizlerin de gördüğü gibi 2 metrobüs ve görüntülerde 1 beyaz araç var. Beyaz araçtan dolayı birbirlerine çarpıyorlar. Beyaz araç neden orada, metrobüs hızını neden düşürmedi ve benzeri konular ileriki safhalarda belli olacak' şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kazaya ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor" dedi.

Türkiye Haberleri