Hasbi Dede'ye açtığı davayla gündeme gelmişti: 17 yaşındaki kız çocuğuna araba çarptı

Giresun’un Görele ilçesinde, Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin cinsel taciz iddiasıyla yargılandığı davanın müştekisi 17 yaşındaki T.T., ağır bir trafik kazası geçirdi.

Olay, akşam saatlerinde Sahil Yolu Görele Köprüsü üzerinde meydana geldi. Karşı şeride geçmek isteyen T.T.’ye, Giresun’dan Trabzon yönüne seyir halinde olan Adem H. idaresindeki otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan T.T., Görele Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. T.T.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, kazanın Karadeniz Sahil Yolu'nun Görele-Trabzon istikametinde dün akşam saatlerinde meydana geldiği hatırlatılarak, şunlar belirtildi:

"28 Mart 2026 Cumartesi günü akşam saatlerinde bir aracın yayaya çarpması sonucu yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada ağır yaralanan yaya, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi için Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Kazaya karışan araç sürücüsü ve yanında yolcu olarak bulunan bir şahıs, emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Kazayla ilgili başlatılan tahkikat, çok yönlü olarak titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (AA)

HASBİ DEDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, sosyal medya üzerinden 2009 doğumlu bir çocuğa taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla tutuklanmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı. Dede, Samsun Kavak S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunduğu sırada SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı ve hakkındaki iddiaları reddetti.

Mahkeme, Dede’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verirken dava, iki yıl sonraya ertelendi.

Türkiye Haberleri