Firari yargıtay üyesi tutuklandı

Yargıtay üyesi iken Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararı ile meslekten çıkartılan ve hakkında FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan soruşturma yürütülen Kenan Karabeyeser, yapılan ihbar üzerine saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Karabeyeser, 'silahl

Ankara'da, FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evi'nde yakalanan eski Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi üyesi Kenan Karabeyeser, mahkemece tutuklandı. Karabeyeser, eski üyeler Necati Meran, Mehmet Ali Demirezici ve Esabil Saylak ile 'görevi kötüye kullanma' suçundan 'yüce divan' sıfatıyla Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) yargılanıyor.

FETÖ/PDY üyesi olduğu tespit edilen eski Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi üyesi firari Kenan Karabeyeser, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 gün önce Batıkent Mahallesi'nde saklandığı 'gaybubet evi'nde yakalandı. Karabeyeser, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Kurtoğlu'nun terfisini engellemişlerdi

Kenan Karabeyeser, eski Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi üyeleri Necati Meran, Mehmet Ali Demirezici ve Esabil Saylak ile 'görevi kötüye kullanma' suçundan 'yüce divan' sıfatıyla AYM'de yargılanıyor. Karabeyeser, Meran, Demirezici ve Saylak, 2011'de İstanbul jandarma alay komutanı olan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu'nun terfisini engellemişti. O dönem kurmay albay olan Hüseyin Kurtoğlu ve birlikte çalıştığı 5 personel hakkında, Silivri Cezaevi'nde bulunan tutukluya, babasının ölümü üzerine verilen izni kullandırmadıkları gerekçesiyle dava açılmıştı. Silivri 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kurtoğlu ve diğer sanıklar, 'kamu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan mahkum edilmiş ve ceza Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nce onanmıştı.

'Kumpas' davaları arasında gösterildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eski yüksek yargı mensupları hakkında hazırlanan fezlekelerde Hüseyin Kurtoğlu davası, FETÖ/PDY'nin 'kumpas' davaları arasında gösterilmişti. Fezlekelerde, FETÖ mensuplarının, Adana Jandarma Bölge Komutanlığı döneminde MİT TIR'larını durduran ve 2019'da 'FETÖ üyeliği'nden mahkum olan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun generalliğe terfi etmesi için Kurtoğlu'nun terfisine engel olmak istedikleri, bu nedenle Kurtoğlu hakkında suç uydurdukları ve mahkumiyet kararı verilmesini sağladıkları belirtilmişti.

Başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'gaybubet evi'nde yakalanan eski Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi üyesi Kenan Karabeyeser'in tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada:
 "Yargıtay üyesi iken Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun 24.08.2016/426 tarih ve sayılı kararı ile meslekten çıkartılan şüpheli Kenan Karabeyeser hakkında, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında; şüpheli 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından Ankara 3'ncü Sulh Ceza Hâkimliği ile Yüce Divan Başkanlığı'nın arama kararlarına istinaden aranmakta iken 04.06.2021 tarihinde yapılan ihbar üzerine saklandığı evde yakalanarak gözaltına alınmış, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda Ankara 2'nci Sulh Ceza Hâkimliğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmıştır" denildi.

 

 

Türkiye Haberleri