Emekli aylıkları için Erdoğan'ın masasındaki iki ihtimal

AKP'nin oyunu kaybettiği emekliler için yeni bir adım atmaya hazırlandığı bilgisi kulislerden sızdı. Emekli aylıkları için konuşulan iki ihtimalin, Erdoğan başkanlığındaki değerlendirmelerin ardından netleşeceği ifade ediliyor.

Enflasyon sorununu en derinden hisseden kesimlerin başında emekliler geliyor. Yapılan anketlerde de tercihlerinin artık AKP olmadığını belirten emekliler yaşadıkları sorunları sahada da karşılaştıkları yetkililere bildirmekten çekinmiyor.

GENEL MERKEZE İLETİLİYOR

AKP kulislerindeki son bilgileri aktaran Mervenur Kılıç, il ve ilçe teşkilatlarından genel merkeze iletilen geri bildirimlerde en çok karşılaştıkları sorunların geçim sıkıntısı ve en düşük emekli aylığı konusu olduğunu ifade etti.

AKP içinde yapılan değerlendirmelerde de "Ekonomide genel iyileşme söylemi sahada emekli başlığında karşılık bulmuyor" görüşünün öne çıktığı belirtiliyor.

ARTIŞIN NE KADAR OLACAĞI VE ZAMANI BELLİ DEĞİL

AKP kurmaylarının farklı formüller üzerine çalıştığı dile getiriliyor. Masadaki seçenekler arasında, "En düşük emekli aylığının yeniden artırılması, seyyanen artış yapılması, refah payı benzeri ek düzenleme, bayram ikramiyelerinde artış" yer alırken bunların zamanı ve miktarı henüz belli değil. Ancak atılacak adımın sınırlı ve kontrollü bir adım olacağı da ifade ediliyor.

KARARI ERDOĞAN VERECEK: İKİ İHTİMAL VAR

AKP kulislerinde iki ihtimalin olduğu aktarıldı. İlk senaryo emekli aylıklarına baharda bir ara düzenleme yapılması. İkinci senaryo ise temmuz zammından önce kapsamlı bir paket. Emekli aylıkları için konuşulan bu iki senaryonun, Erdoğan başkanlığındaki değerlendirmelerin ardından netleşeceği belirtiliyor.

Türkiye Haberleri