Devlet hastanesinde skandal iddia: İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi bir yıl hiç gitmediği işten maaş aldı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık teknikeri bir kadın çalışanın, işe gitmediği halde bir yıl boyunca maaş ve döner sermaye payı aldığı iddia edildi. Şahsın İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi olduğu ortaya çıkarken; İl Sağlık Müdürü konuyla ilgili soruları yanıtlamadı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık teknikeri bir kadın personel hakkında dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre; sağlık teknikeri personel işe giriş kartı bir yıl boyunca başka bir şahıs tarafından sisteme okutuldu. Bu yöntemle fiilen işe gitmeyen personel, 1 yıl boyunca hem aylık maaşını hem de döner sermaye payını eksiksiz almaya devam etti.

PERSONEL DAİRE BAŞKANININ EŞİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre hastaneye gitmeden maaş aldığı öne sürülen kişinin aile bağlantıları dikkat çekti. Şahsın, Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Personel Daire Başkanının eşi olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili mikrofon uzatılan İl Sağlık Müdürü Erhan Berk ise, muhabirin iddialara ilişkin sorusunu tersleyerek yanıtsız bıraktı.

MAHMUT TANAL: BANKAMATİK İNSAN SAYISI ÇOK

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine konuyu takip eden CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bu durumun yaygınlaştığını ifade etti. Tanal, kamudaki denetim eksikliğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

"Kayırmacılık, liyakatsizlik diz boyu. Bankamatik insan sayısı çok, denetim yok. Herkes birbirini koruyor. Bu liyakatsizlik ve akraba korumacılığı halkın kanını emiyor. Daha önce de çok çıktı. Bunlar iktidara güveniyor."

SİSTEMATİK KAYIRMACILIK İDDİASI GÜNDEMDE

Milletvekili Tanal, Şanlıurfa'da benzer olayların daha önce de yaşandığını belirterek, liyakatsizlik ve akraba korumacılığı vurgusu yaptı.

Türkiye Haberleri