Cuma namazında Atatürk kavgası. Bir vatandaş dua isteyince 'Kafirin ruhuna Fatiha okunmaz' dendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, dün yayınladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında ve Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı. Gaziantep'te bir vatandaş ise hutbede Atatürk adının anılmamasına tepki gösterdi ve ruhuna Fatiha okunmasını istedi. Ancak bir başka vatandaş ise "Kafirin ruhuna Fatiha okunmaz" sözleriyle skandal bir karşılık verdi. Bu sözlerin üzerine camide tansiyon yükseldi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar Meydan Muharebesi ile zaferle taçlandı.

30 Ağustos zaferinin 102. yıl dönümü dün tüm ülkede coşkuyla kutlandı. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hem yayınladığı 30 Ağustos mesajında hem de Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaması büyük tepkilere yol açtı.

İMAM: "HUTBELERİMİZ DİYANET'TEN GELİYOR"

30 Ağustos Zafer Bayramı ülkede coşkuyla kutlanırken o sevince gölge düşüren görüntüler de art arda geldi. Onlardan birisi Gaziantep'te çekildi. Cuma namazı sırasında hutbede Atatürk'ün adının geçmemesine tepki gösteren bir vatandaş Fatiha okunmasını istedi.

İmam ise "Hutbelerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geliyor, biz de memuruz" dedi.

"KAFİRİN RUHUNA FATİHA OKUNMAZ"

Vatandaş, "Atatürk olmasaydı bugün 30 Ağustos olmayacaktı" ifadelerini kullandı. Hutbenin ardından tepkisine devam eden vatandaşa başka bir vatandaştan ise skandal yanıt geldi. Camide olan kişilerden biri "Kafirin ruhuna fatiha okunmaz" sözleriyle skandal bir yanıt verdi. Vatandaşlar ise "Atatürk’e mi kafir diyorsun ahlaksız adam" sözleriyle tepki gösterdi.

DİYANET CUMA HUTBESİNDE ATATÜRK'Ü ANMADI

Diyanet'in yayınladığı Cuma hutbesinde şu ifadeler yer almıştı:

"Bugün bize düşen; bizi biz yapan, bizi millet kılan bu ruhu canlı tutmak; İslam'ın emrettiği, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hayatına aktardığı değerleri çocuklarımızla ve gençlerimizle buluşturmaktır.

Ecdadımızın aziz hatırasına, şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvi değerlere sahip çıkmaktır. Devletimizin bütünlüğü, vatanımızın bekası ve milletimizin selameti için sorumluluklarımızı yerine getirmektir.

Aramıza fitne ve fesat tohumları ekmek isteyenlere karşı uyanık olmak, kardeşliğimizden asla ödün vermemektir.

Bu vesileyle Bedir'den Malazgirt'e; Çanakkale'den 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne; 15 Temmuz'dan günümüze kadar i'lay-i kelimetullah aşkıyla üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum."

Türkiye Haberleri