Burası devlet yurdu: Öğrencileri camı olmayan odalara yerleştirdiler

Gebze'deki KYK yurdu yönetimi, dönemin açılmasına rağmen tatil döneminde yapması gereken hazırlıkları yapmadığı için öğrenciler, molozların ve bozuk araçların arasında konaklamak zorunda kaldı. halktv.com.tr'nin ulaştığı başka görüntülerde ise öğrencilerie kalması için tahsis edilen odalardan birinin camının olmadığı anlaşılıyor. Yurt yönetimi sessizliğini koruyor.

Gebze Teknik Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin barınma alanı olan Gebze Muallimköy KYK Yurdu'ndaki manzara, öğrencilerin eğitim döneminin başlamasına rağmen yurt yönetiminin gerekli hazırlıklarını tamamlayamadığını gösteriyor.

halktv.com.tr'nin haberleştirdiği, öğrencilerin odalarda moloz ve tadilat sonrası çıkan kirliliğin öylece bırakıldığı, bazı tuvaletlerin su akıttığı anlaşılmıştı.

halktv.com.tr'den Hazar Dost'a konuşan ismini vermek istemeyen bir öğrenci, kendisine gösterilen odaya geldiğinde, odasının camının olmadığını anladığını söylerken odadaki çoğu eşyanın da eksik olduğunu söyledi.

Öğrenci, tuvaletin döşemelerinin düştüğünü ve musluklarının bozuk olduğunu anlatırken "Okulun başlamasına bir gün kala yurdun halı böyleydi. Bazı dolaplar hala eksik bazı masalar hala eksik bazı yataklar hala lekeli bazı lavabolar hala bozuk. Şuan yurtta 4. günümüz ve temizlik sorununa bir çözüm hala bulunmadı. Kaldığım odada hala çalışma masası yok ve bazı odalarda ısıtma çalışmıyor. Camı da ben girdikten sonra yaptılar. Sıcak su alıp içeceğimiz bir yer yok. Bir karton bardakta sıcak su bir buçuk TL'ye falan satılıyor" diye konuştu.

Odalara gün içinde yerleri temizlemek için veya lavaboları temizlik görevlisi gelinecegi söylendi fakat iki gündür gelinmiyor.

"İnternet olmadığı için derse giremiyoruz"

Derslerinin bir kısmının çevrimiçi ortamda yapıldığını anlatan öğrenci, yurttaki internet bağlantısının zayıf olmasının derslere girme konusunda sıkıntı yarattığını da söylerken "Yurtta derse girmek imkansız bu yüzden sabah kalkıp okula gidip, orada internete bağlanıp derse girmemiz gerekiyor. Sürekli kesilen bağlantı sonucu derslerden verim alamıyoruz ve anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Okul yurt arası bir buçuk saat, servis ücretine 160 lira zam yapıldı

Kaldıkları yurt ve okulları arasındaki mesafenin bir buçuk saat olduğunu söyleyen öğrenci, toplu taşımanın da oldukça kalabalık olduğunu söyledi. Yurttan okula servis olduğunu fakat ücretlerin zamlandığını anlatan öğrenci "Yurttan servis mevcut fakat pandemiden önce 130 lira olan servis ücreti bu yıl 290 lira. Ulaşım çok zor öğrenci bu durumdan şikayetçi" diye konuştu.

Türkiye'deki KYK yurtlarının nitelikli ve sayı açısından yetersiz olduğunu söyleyen üniversiteliler, Türkiye'nin dört bir yanında 'Barınamıyoruz' diyerek tepki gösteriyor. Öğrencilerin tepkileri, sosyal medyadan ve sokaktan destek görürken Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Gebze'deki yurttaki manzara, yurtlardaki ihmal olduğunu ve kurumun yetersiz kaldığını gösteriyor.

Yurt yetkilisi: Yurdun neden açıldığını bakanlığa sorun

halktv.com.tr, yaşanan mağduriyetlerin ardından Gebze'deki KYK yurdu yönetimini aradı. Yurt müdürü, konuşmak istemezken, yaşanan durumun ardından istifa etmeyeceğini iletti. Öte yandan yurdun tadilat olduğu sırada söyleyen yetkili, tadilat olduğu sırada neden açıldığını sorduğumuz zaman ise "Onu bakanlığa sorun" dedi.

Türkiye Haberleri