Antmen, TÜGVA önergesi verdi: Şentop, 'kişisel görüş'ten reddetti

Pek çok kişiyi kamu kurumlarına 'torpille' yerleştirdiği ortaya çıkan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın içinden sızan belgeler gündemdeki yerini koruyor. CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Alpay Antmen'in, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a verdiği TÜGVA önergesi 'Kişisel görüş belirtildiği' öne sürülerek reddedildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticilerinden olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğuna dair belgeler gündemde konuşulmakta.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in TÜGVA'nın listeleriyle ilgili verdiği önerge, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edilmedi.

"Kişisel bularak iade edildi"

Şentop, iade yazısında “Kişisel görüş belirtildiğini” öne sürdü. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Antmen, şöyle dedi:

“TBMM Başkanı Mustafa Şentop TÜGVA ile ilgili önergemi 'Kişisel' bularak iade etti.

TÜGVA yeni bir paralel yapı mı? TÜGVA bugüne kadar hangi kamu kurumuna kaç kişiyi torpille soktu? sorularımın neresi kişisel?

Ama kişisel bir konu var; o da Şentop'un TÜGVA Eğitimcisi olması!"

Antmen, sözlerine şöyle devam etti:

"Mustafa Şentop görevini tarafsız yapmak istiyorsa TÜGVA'dan istifa etsin. TÜGVA’dan vazgeçemiyorsa Meclis Başkanlığından istifa etsin! Bir de TÜGVA’nın Mustafa Şentop ile ilgili sayfasında ‘şirket’ olarak TBMM gösterilmiş. Hem TÜGVA hem Şentop TBMM’yi şirketleri olarak görüyor!"

Türkiye Haberleri