Ahmet Hakan'dan 'Avuçlarını yalayacaklar' diyen Kurtulmuş'a tepki

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gitmesini Gezi Parkı ile denediler... 17/25 Aralık’la denediler... 15 Temmuz’la denediler... Olmadı..

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gitmesini Gezi Parkı ile denediler... 17/25 Aralık’la denediler... 15 Temmuz’la denediler... Olmadı... Şimdi 31 Mart’ta denemeye çalışıyorlar... Avuçlarını yalayacaklar.” sözlerini hatırlatıp, "Hiç darbe ile seçim bir tutulabilir mi Numan Bey?" diye sordu. 

Hakan'ın bugünkü köşesinden yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Numan Bey’e şu beş açıdan itirazda bulunuyorum:

İTİRAZ BİR: Eli kanlı darbecilerin alçakça ve şerefsizce Erdoğan’ı göndermek istemeleri ile muhalefet partilerinin seçim sandığında Erdoğan’ı göndermek istemeleri arasında yüce dağlar kadar fark vardır.

İTİRAZ İKİ: Darbeci kalleşçe, namussuzca, alçakça darbe yaparak Erdoğan’ı göndermek ister... Muhalefet ise milletten aldığı helal ve tertemiz oylarla iş başına gelerek Erdoğan’ı göndermek ister.

İTİRAZ ÜÇ: Erdoğan’ın geldiği yer sandıktır. Erdoğan’ı götürecek yer de sandıktır... Sandık dışı yöntemler ile sandığı aynı potada eritmek ise en başta her defasında sandıkla gelmesini başaran Erdoğan’a haksızlıktır.

İTİRAZ DÖRT: Sırf Erdoğan gitsin diye birbirine benzemeyen partilerin açık ya da gizli ittifaklar yapmalarını eleştirmek başka bir şeydir... Darbe ile seçimi aynı potada eritmeye kalkmak başka bir şeydir.

İTİRAZ BEŞ: Seçim gibi meşru yöntem ile darbe gibi gayrimeşru yöntemi aynı kefeye koymadan da... “Bu millet, 31 Mart’ta yine Erdoğan’a destek olacak” diye propaganda yapmak mümkündür.

Türkiye Haberleri