Ahmet Hakan'dan 'Avuçlarını yalayacaklar' diyen Kurtulmuş'a tepki

Ahmet Hakan'dan 'Avuçlarını yalayacaklar' diyen Kurtulmuş'a tepki
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gitmesini Gezi Parkı ile denediler... 17/25 Aralık’la denediler... 15 Temmuz’la denediler... Olmadı..

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gitmesini Gezi Parkı ile denediler... 17/25 Aralık’la denediler... 15 Temmuz’la denediler... Olmadı... Şimdi 31 Mart’ta denemeye çalışıyorlar... Avuçlarını yalayacaklar.” sözlerini hatırlatıp, "Hiç darbe ile seçim bir tutulabilir mi Numan Bey?" diye sordu. 

Hakan'ın bugünkü köşesinden yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Numan Bey’e şu beş açıdan itirazda bulunuyorum:

İTİRAZ BİR: Eli kanlı darbecilerin alçakça ve şerefsizce Erdoğan’ı göndermek istemeleri ile muhalefet partilerinin seçim sandığında Erdoğan’ı göndermek istemeleri arasında yüce dağlar kadar fark vardır.

İTİRAZ İKİ: Darbeci kalleşçe, namussuzca, alçakça darbe yaparak Erdoğan’ı göndermek ister... Muhalefet ise milletten aldığı helal ve tertemiz oylarla iş başına gelerek Erdoğan’ı göndermek ister.

İTİRAZ ÜÇ: Erdoğan’ın geldiği yer sandıktır. Erdoğan’ı götürecek yer de sandıktır... Sandık dışı yöntemler ile sandığı aynı potada eritmek ise en başta her defasında sandıkla gelmesini başaran Erdoğan’a haksızlıktır.

İTİRAZ DÖRT: Sırf Erdoğan gitsin diye birbirine benzemeyen partilerin açık ya da gizli ittifaklar yapmalarını eleştirmek başka bir şeydir... Darbe ile seçimi aynı potada eritmeye kalkmak başka bir şeydir.

İTİRAZ BEŞ: Seçim gibi meşru yöntem ile darbe gibi gayrimeşru yöntemi aynı kefeye koymadan da... “Bu millet, 31 Mart’ta yine Erdoğan’a destek olacak” diye propaganda yapmak mümkündür.