Ağrı Dağı'nda kaybolan 2 kişi için yoğun arama kurtarma çalışmaları başlatıldı

Ağrı Dağı’nda zirveye yakın noktada kaybolan 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Van ve Ağrı AFAD ekipleri, 3 bin 200 rakımdan zirveye tırmanarak kaybolan kişileri arıyor.

Ağrı Dağı’nda zirveye yakın noktada, 5 bin 50 rakımda tipiye yakalanarak kaybolan 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.

Doğubayazıt ilçesinde bulunan Türkiye’nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı’na dün tırmanış yapan bir gruptan iki kişi, olumsuz hava koşulları nedeniyle kayboldu.

Yerli rehberler ve dağcılar, sabah saatlerinde zirveye yakın bölgelerde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Van AFAD’dan sevk edilen 10 kişilik dağcı grubu ile Ağrı AFAD’dan 4 kişilik bir ekip, 3 bin 200 rakımdan zirveye tırmanışa geçerek kaybolan kişileri bulmak için çabalıyor. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları, devam ediyor.

Arama çalışmalarında, biri kadın olmak üzere 2 Türkiye vatandaşı kaybolmuş durumda. Ekipler, hem hava şartlarının hem de arazinin zorluklarının üstesinden gelerek kaybolan kişileri bulmayı hedefliyor.

Türkiye Haberleri