ABD'de tutuklanan Timur Cihantimur hakkında flaş gelişme

İstanbul Kemerburgaz'da meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesiyle ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un iade davasında, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, sanığın Türkiye'ye iadesi için erken bir karar verilmesini talep etti.

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart akşamı ATV'li gruba çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok'la birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargı sürecinde önemli bir gelişme yaşandı.

İADE KARARINI DURUŞMA ÖNCESİ TALEP ETTİ

Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur'un Türkiye'ye iadesiyle ilgili bir dilekçe sunarak, iade kararının duruşma öncesinde verilmesini talep etti. Levy, mahkemeden ayrıca Cihantimur'un taksirle adam öldürme ve yaralama suçlarından, iki ülke arasındaki anlaşmaya göre iade edilebilir olduğunu tasdik etmesini ve bu kararı ABD Dışişleri Bakanlığı'na sunmasını istedi.

Savcılık, davanın düşürülmesi talebine de itirazda bulunarak, Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirtti. Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin annesinin ABD'ye gitme kararına uyarak kaçtığını savunarak tahliye talebinde bulundu.

Timur Cihantimur'un iade davasının 27 Ekim'de görülmesi bekleniyor. Eylem Tok'un davasına bakan savcı da, 11 Eylül'deki duruşmada iade kararının çıkmasını talep etmişti.

Türkiye Haberleri