10 tutuklu var katil yok! Narin'in köyünde Omerta yasası

Diyarbakır Tavşantepe Köyü'nde küçük Narin'in katliamı hakkında 10 tutuklu var. Kimse cinayeti üstlenmedi.

Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin Güran 21 Ağustos'ta kayboldu. Narin, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nin altında bulundu. Küçük Narin'in derenin altına konulmasının bir profesyonel bir hareket olduğu söylendi.

DERE NEDENİYLE KÖPEKLER KOKU ALAMADI

Dere altında olması nedeniyle arama köpekleri tek bir koku alamadı. Çuval içerisinde konmuş Narin'in köyündeki akrabaların ve yakınların ağızbirliği yaptığı öğrenildi. Ortak bir karar ile Narin'in "o saatte gördüm şu saatte şuradaydı" ifadeleri edildi. Günlerce Narin, akraba ve yakınlarla arandı.

Arama çalışmalarına mutar olması nedeniyle de katılan Narin'in tutuklu amcası Salim Güran da katıldı.

Narin'in evinin hemen altında yaşayan Nevzat Bahtiyar itirafçı oldu. Narin'i gömdüğünü itiraf etti. Çelişkili ifadeler verdi. Başta para için yaptığını sonra tehdit edildiği için yaptığını söyledi.

ANNE VE KARDEŞ TUTUKLU

Narin'in bulunmasının ardından anne, baba, kardeşler, amcalar çok sayıda akraba gözaltına alındı. Anne ve kolundaki ısırık izleri ile hatırlanan kardeş adam öldürmeye iştirakten tutuklandı. Baba serbest bırakıldı. Diğer gözaltındakilere delil karartma nedeniyle tutuklama geldi.

Narin'in ölüme ilgili yeni çıkan kamera kayıtları ile güvenlik ekiplerine yanlış yönlendirmede bulundukları söylenen kişiler, anne ve kardeş ile birlikte tutuklu amca da dahil kimse cinayeti üstlenmedi.

10 tutuklu olan Narin olayında kimse küçük kızın ne zaman nasıl ve niçin öldürüldüğünü söylemiyor.

KAYALIKLARDAKİ KAN İZLERİ KİMİNDİ?

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Narin'in kaybındaki ilk günlerde kayalıklarda bulunan kan izinin hiçbir bilimsel tespit yapılmadan 'Narin'in değil denilerek' görmezden gelindiğini bunun da köydekilerin ifadeleri ile yapıldığını söylendi.

SÜLALE BOYU GÖZALTI AMA SEBEP DIŞ GÜÇLER

Narin'in kaybında sülale boyu gözaltına alınan Güran ailesi de yazılı açıklama yaptı. 6 bin dönümlük arazileri ile 'ağalık' denilen feodal yapı içerisinde hareket ettikleri ifade edilen aile, hedef göstermelerinin sebeninin 'dış güçler' olduğunu söyledi.

AKP Vekili Galip Ensarioğlu'nun 'dostlarımız' açıklaması Güran ailesine dönük 'siyasi koruma' iddialarını da gündeme getirdi.

Narin'in kaybı gerçek fakat sorular hala cevapsız.

OMETA YASASI NEDİR?

"Omerta" yasası, İtalyan mafya kültüründen gelen bir terimdir ve mafya içindeki bir suskunluk ve sadakat kuralını ifade eder. Bu yasa, özellikle suç örgütleri içinde geçerlidir ve üyelerinin, suçlara tanık olsalar dahi polis veya yetkililerle işbirliği yapmamaları gerektiğini vurgular. "Omerta"ya uymayanlar, ihanet edenler veya bilgi verenler ağır cezalara çarptırılabilir, hatta ölümle cezalandırılabilir.

Bu kavram, mafya gibi yasadışı örgütlerde "onur yasası" olarak görülür ve bilgi sızdırılmasını engellemek için önemli bir baskı mekanizmasıdır. "Omerta", sessizlik, sadakat ve ihanet etmemek üzerine kurulmuş bir prensip olarak bilinir.

Türkiye Haberleri