Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’den faiz kararına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener Merkez Bankası’nın faiz kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bürokratlara seslendiğini hatırlatarak, "Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!" dedi. Akşener ise "Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık…” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan faiz indirdi. Kararla, Türk lirası yüzde 2,5 değer kaybetti. Dolar, dolar 9.50 sınırına dayandı.

Merkez'in faiz kararına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener tepki gösterdi.

Twitter'dan karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, bürokratlara seslendiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!" dedi.

'Çok yazık'

Akşener ise “Olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu” dedi.

“Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık…”

Ekonomi Haberleri