Çaykur cam şişede su satmaya başladı

Asli görevi bölgedeki milyonlarca çay üreticisini desteklemek olan ÇAYKUR, cam su satışlarına başladı. Geçen sene damacana su satışına başlayan Çaykur su sektörüne açılmış görünüyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Artvin’in Arhavi ilçesinde yaptığı açıklamalarda kurumun yeni ticari hamlelerini duyurdu.

Çayın başkenti sayılan bölgede çay hasadı ve rekolte beklentileri konuşulurken, Alim’in odak noktasında kurumun içme suyu pazarındaki büyüme stratejisi vardı.

ÇAY FABRİKASI TAŞINIYOR, KAPASİTE TARTIŞILIYOR

Artvin Arhavi’deki 105 dekarlık depolama alanına ilişkin planlarını paylaşan Alim, ilçe merkezindeki fabrikayı Kavak mevkiine taşımayı hedeflediklerini belirtti. Bu taşıma işleminin hem kapasite artışı sağlayacağını hem de şehir içindeki gürültü ve toz kirliliğini önleyeceğini savunan Alim, bölgedeki rekolte durumuna dair şu verileri paylaştı:

Hasat Dağılımı: Çayın yüzde 67'si Rize, yüzde 19'u Trabzon, yüzde 12'si Artvin ve yüzde 2'si Ordu-Giresun hattında üretiliyor.

Yıllık Rekolte: Hava koşullarına bağlı olarak 1 milyon 300 bin ton ile 1 milyon 450 bin ton arasında değişim gösteriyor.

Artvin Verisi: Geçtiğimiz yıl sadece Artvin bölgesinden 105 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildi.

"DAMACANADAN SONRA SIRA CAM ŞİŞEDE"

ÇAYKUR’un 2025 yılı itibarıyla damacana su satışıyla girdiği su sektöründe vites artırdığını ifade eden Genel Müdür Alim, ürün yelpazesine "cam şişe" suyun da eklendiğini duyurdu. Alim, yatırım planlarına dair şu ifadeleri kullandı:

"2025 yılında damacana suyumuzu çıkardık. Birçok yerde satışta. Bunun yanında tüm Türkiye'de dağıtabileceğimiz cam şişe suyu, bardak su ve pet şişe su ürünlerimizi de kısa zaman içerisinde üretip tüm Türkiye genelinde hatta yurt dışına dahi satabileceğiz."

YATIRIMLAR FİNANSAL DURUMA GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Kurumun her yıl finansal tablolarına göre yeni yatırımlar yaptığını belirten Alim, su sektöründeki bu genişlemenin yurt içi ve yurt dışı pazarları hedeflediğini vurguladı.

Ekonomi Haberleri