Uygulamalı eğitim nedir? Hangi bölümler uygulamalı eğitim yapacak?

Kahramanmaraş depreminin ardından üniversitelerde bahar döneminde uzaktan eğitim yapılacağı açıklanmıştı. YÖK Başkanı Erol Özvar, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıklarken uygulamalı eğitimlerin yüz yüze olduğunu belirtti. Peki uygulamalı eğitim nedir, hangi bölümlerde uygulamalı eğitim olacak? Uygulamalı bölümler neler?

Uygulamalı eğitim, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın üniversitelerle ilgili yaptığı açıklamaların ardından merak edilmeye başlandı. Özvar'ın uygulamalı eğitime dair açıklamaları şöyle:

"Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek.

Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanlar, talep etmeleri halinde, birinci derece yakınlarının ikametgahının veya geçici ikametgahının bulunduğu illerdeki üniversitenin eşdeğer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimlerini alabilecek; bahar dönemi sonunda başarılı oldukları uygulamalı eğitimler, eksiksiz olarak kredi yükünden düşülecek, kendilerinden ayrıca eğitim ve öğretim ücreti talep edilmeyecek."

Uygulamalı eğitim nedir?

Uygulamalı eğitimde, yalnızca sözlü bir anlatım söz konusu değildir. Öğrencilerin materyaller üzerinde uygulama yaparak dersi öğrenmeleri gerekir. Bu yüzden de okullarda "uygulamalı" olarak derse katılmaları gerekmektedir.

Uygulamalı bölümler neler?

Laboratuvar çalışmaları, deney odası etkinliği, model üzerinde anlatım, klinik çalışmalar gibi materyallerle uygulamalı olarak anlatılan derslerdir. Uygulamalı dersler, bölümler ise Diş Hekimliği, Tıp, güzel sanatlar, mimarlık, mühendislik gibi bölümlerdir.

Eğitim Haberleri